Ruisrockiin artisteja, klubirintama paisuu – ja Aknestik tekee beatlesit

19.12.2012 10:42

Ruisrock on kiinnittänyt uusia esiintyjiä. Mukana juhlahumussa ovat nimittäin kanadalainen Crystal Castles ja ruotsalainen Icona Pop. Kotimaisista nimistä soittavat Kerkko Koskinen Kollektiivi, PMMP ja Disco Ensemble.

Melkoisen ärjy paketti on tarjolla Helsingin Nosturissa, kun Bonecrusher Fest soi maanantaina 25. maaliskuuta. Taitojaan käyvät lavalla esittelemässä Job For A Cowboy (USA), Beneath The Massacre (Can), War From A Harlot’s Mouth (Ger), ranskalaiset Gorod ja As They Burn sekä Make Them Suffer (Aus).

Ruotsistakin tulee klubivieraita, kun deathmetal-yhtye Grave, rockryhmä Hardcore Superstar ja hc/metallihybridi Dead Reprise saapuvat maahan. Graven keikat soivat Oulussa Nuclear Nightclubissa perjantaina 15.2. ja Helsingissä Virgin Oilissa lauantaina 16.2. Hardcore Superstarin kiertue taas etenee seuraavasti:

27.03. Turku, Klubi
28.03. Joensuu, Kerubi
29.03. Tampere, Pakkahuone
30.03. Helsinki, Tavastia

Dead Reprise taas soittaa 18. tammikuuta Helsingin PRKL Clubilla ja 19. tammikuuta Porin Baarikaapissa.

Anathema-mies Danny Cavanagh ja Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering) soittavat akustisia keikkoja melkoisen mukavasti:

28.01. Helsinki, Semifinal
29.01. Helsinki, Semifinal
30.01. Jyväskylä, Lutakko
31.01. Tampere, Klubi
01.02. Turku, Klubi

Kerrottakoon myös, että Aknestik kasaa rivinsä ja tekee niin sanotut beatlesit. Kymmenisen vuotta sitten aktiiviuransa päättänyt yhtye nimittäin nousee ”haudasta” ja soittaa Haukiputaan kunnantalon katolla uudenvuodenaattona. Haukipudashan on liittymässä osaksi Oulua ja bändi haluaa tällä tavalla muistaa vanhan kotikuntansa ”viimeistä päivää”.

– Aknestik haluaa tällä tavalla muistuttaa, että vaikka kunnan itsenäisyys loppuu niin Haukipudas säilyy paikallaan, sanoo laulaja Jukka Takalo.

Tapahtuma järjestetään kello 18.15-19.00 ja paikalla esiintyvät myös Soiva Siili ja Haukiputaan Mieskuoro.

Lisää luettavaa