Rumpali vahvisti huhut todeksi: System Of A Down työstää uutta albumia yli 10 vuoden tauon jälkeen

10.11.2016 09:57

Siitä lähtien, kun vaihtoehtometalliyhtye System Of A Downin rumpali John Dolmayan ja basisti Shavo Odadjian julkaisivat Instagram-tileillään kuvia studiosta, on huhumylly yhtyeen uudesta albumista jauhanut kiitettävään tahtiin. Nyt Dolmayan on vahvistanut Kerrang!-lehdessä uutta materiaalia olevan todellakin tulossa. Edellisestä albumista onkin vierähtänyt jo tovi – Hypnotize julkaistiin nimittäin vuonna 2005.

– Olemme nyt työstäneet uutta albumia puolen vuoden ajan ja meillä on noin 15 kelvollista biisiä, joita hiomme. Mitään ajankohtaa tai muuta julkaisemiseen liittyvää en osaa sanoa tässä vaiheessa. Kaikki on vielä avoinna, Dolmayan kertoo Metal Hammerin mukaan.

– Viime levystä on jo 11 vuotta – luultavasti 12 siinä vaiheessa kun uusi levy saadaan ulos – jotensiihen ja meihin kohdistuu kovat paineet. Olemme kehittyneet soittajina ja kokeilemme uusia juttuja. Emme yritä tehdä jatko-osaa Toxicitylle vaan haluamme jotain uuden sukupolven SOAD-faneille. Emme todellakaan ole lepäilleet laakereillamme ja haluamme myös näyttää sen.

Dolmayan tietää, että fanit ovat pitkään odottaneet uutta levyä ja osa on jopa kritisoinut yhtyettä kovin sanoin pitkästä hiljaiselosta. Hän sanoo kuitenkin ymmärtävänsä hyvin intohimoisten fanien turhautumista.

– Heille sanon vain, että uusi levy on todellakin tulossa ja työskentelemme kovasti sen parissa. Itse julkaiseminen on kuitenkin vielä täysin auki.

System Of A Down kiertää ensi kesänä Eurooppaa festivaali- ja areenakiertueella.

Lisää luettavaa