Ryminää Radiomafialla – 30 vuotta kateissa ollut Francine-livetallenne julkaistaan nyt ensi kertaa

Francine julkaisee pitkään kadoksissa olleen livetaltioinnin.
5.10.2022 14:26

Lahtelaisen rock’n’roll-yhtye Francinen kadonneeksi luultu livetallenne julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa yli 30 vuoden jälkeen. Ylen arkistojen kätköistä kaivettu keikka Radiomafian SF-Live Roadshowssa 6.9.1991. oli suora livelähetys Lahden Club 16:sta.

Tämän livetallenteen äänittämisen aikoihin levymoguli Epe Helenius oli juuri huomannut kaksi albumia tehneen orkesterin potentiaalin, ja ensimmäinen Poko Rekords -single Downtown vasta julkaistu.

Keikkasetti koostui kahden ensimmäisen albumin materiaalista, ja mukana oli tuoreen singlen lisäksi myös neljä muuta biisiä bändin vielä tuolloin julkaisemattomalta kolmannelta albumilta. Keikan päätti kappale, jota Francinen levyillä ei ole kuultu, versiointi Elviksen ensimmäisestä singlestä That’s All Right.

— Omana puolueellisena mielipiteenä voisin sanoa, että aika hieno paketti saatiin aikaan ja voin kertoa, että oli todella outoa kuunnella live läpi ekaa kertaa näin 30 vuotta myöhemmin. Muistan ennen keikkaa puhuttavan, että täytyy vähän himmailla riehumista lavalla ja keskittyä soittamiseen, koska keikka äänitetään. Muistaakseni himmailtiin kaksi ekaa biisiä ja sitten äänittäminen unohtui. Lopulta kuitenkin mentiin pää kolmantena jalkana, basisti Pete Salomaa muistelee.
Vuonna 2019 tauolle jääneelle Francinelle tulee tänä vuonna kuluneeksi 35 vuotta bändin perustamisesta.
Katso kappalelistaus ja tilaa levy ennakkoon täältä.

Lisää luettavaa