Saadaanko entinen Hartwall-areena taas keikkakäyttöön? IS: Areenan myynnistä päästy sopuun

26.1.2024 16:39

Entisen Hartwall-areenan kohtalo surettaa. Aikaisemmin vilkkaana musiikin ja urheilun mekkana tunnettu areena nököttää nyt tyhjillään Pasilan aseman liepeillä, kun Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamat pakotteet estivät Putinin lähipiiriin kuuluvien laitoksen omistajien Gennadi Timshenkon ja Roman Rotenbergin liiketoimet. Pitkään on pohdittu, voisiko valtio esimerkiksi pakkolunastaa areenan, mutta tähän mennessä on ollut hiljaista.

Nyt Ilta-Sanomat kuitenkin uutisoi, että areenan myymisestä on syntymässä sopu. Lehden saamien tietojen mukaan kauppa olisi tarkoitus solmia helmikuun loppuun mennessä.

IS lisää, että vaikka jonkinlainen sopimus on ilmeisesti tehty, on mahdollista, että venäläiset voisivat vetäytyä kaupasta. Tällöin valtio voisi kuitenkin aloittaa pikaisella aikataululla pakkolunastusprosessin, ja areena saattaisi olla valtion omistuksessa jo kesällä.

Toivotaan parasta! Voisi helpottaa ulkomaisten artistien saamista Suomeen, kun iso sisähalli olisi käytössä Helsingin sataman liepeillä. Ja olisihan se nyt muutenkin korkea aika saada tuollainen komea laitos taas hyötykäyttöön.

Lisää luettavaa