Saattohoidossa ollut muusikko teki levyn viimeisillä voimillaan – Myös Michael Monroe vierailee albumilla

11.6.2014 09:29

Kokeellisen rockyhtyeen Plain Faden kantavana voimana tutuksi tullut Juho Koivuaho menehtyi syksyllä 2013 lymfaattisen leukemian seurauksena. Viimeisillä voimillaan Juho halusi vielä tehdä sooloalbumin, joka tallennettiin Juhon ja ystäviensä toimesta hänen ollessaan kotonaan saattohoidossa.

Nyt ystävät ovat julkaisemassa Juhon viimeiseksi jäänyttä levyä yhteisörahoituksen avulla. Tampereen kaupunginosan mukaan nimettyä Victims Of Ikuri -projektia voi tukea osallistumalla albumin tekokustannuksiin ennakkomaksun muodossa Mesenaatti-sivustolla. 50 prosenttia albumin mahdollisista voitoista lahjoitetaan Meilahden sairaalan hematologian osastolle.

Valediction-albumilla esiintyy joukko Juhon muusikkoystäviä, mutta onpa mukana myös Michael Monroe yhdella kappaleella huuliharppua soittamassa.

Monroen päätyi albumille mielenkiintoista reittiä.

– Muutama vuosi sitten Plain Fade oli ollut Seawolfilla äänittelemässä, muistelee Valediction-albumin tuottajana toiminut Juho Salmi.

– Monroen bändillä oli kuitenkin miksaukset menneet Lontoossa (tai jossain…) jotenkin persiilleen ja he tarvitsivat nopeasti studiota. Plain Fade sitten vaihtoi viikonloppua, jotta Monroen miksauksia päästiin Seawolfille tekemään. Monroe oli tuolloin sanonut, että voi korvata tämän joskus jotenkin, vaikka soittaa jollekin biisille jotain.

– No, nyt sitten tuli oikeastaan viimeinen tilaisuus, ja Monroe lähti mukaan hienosti. Monroen mukaantulo oli Juhon kuoleman jälkeen, eikä Juho näin ollen tullut tietämään asiasta. Siihen biisiin oli kuitenkin alunperinkin tarkoitus laittaa huuliharppua, joten uskoisin, että Juho olisi tästä ollut hyvin mielissään. Ja on muuten melkoista harpunsoittoa…

Valediction-albumi on tarkoitus julkaista tulevana syksynä.

Victims Of Ikurin Facebook-sivut:
www.facebook.com/victimsofikuri 

Lisää luettavaa