Sabaton julkaisee sotaelokuvan, jota esitetään vain museoissa – Näytöksiä myös Suomessa

The War to End All Wars – The Movie pohjautuu yhtyeen samannimiseen albumiin, joka käsittelee ensimmäistä maailmansotaa.
24.10.2023 12:09

Sotahistoriasta ammentava ruotsalainen metalliyhtye Sabaton julkaisee marraskuussa yhteistyössä animaatiostudio Yarnhubin kanssa tehdyn elokuvan The War to End All Wars – The Movie. Yhtyeen albumista nimensä ottanut elokuva käsittelee ensimmäistä maailmansotaa ja siinä yhdistyvät bändin musiikki ja tarinankerronta uniikilla tavalla. Katso elokuvan traileri tuosta ylempää.

Elokuvaa esitetään marraskuussa maailmanlaajuisesti ainoastaan valikoiduissa museoissa. Suomessa näytöksiä järjestetään Parolan panssarimuseossa Hämeenlinnan kupeessa sekä Torniossa Tornionlaakson museossa. Parolassa järjestetään lauantaina 11.11. kolme näytöstä kello 16, 18 ja 20, Tornionlaaksossa puolestaan perjantaina 10.11. kaksi näytöstä kello 18 ja 20 sekä lauantaina 11.11. toiset kaksi näytöstä kello 18 ja 20.

”Tämä on todella erikoinen yhteistyö ja täällä museolla olemme tästä erittäin innoissamme. Yhdistämällä musiikin ja historian voimme tavoittaa aivan uusia kävijöitä museoon ja tarjota elämyksen, jollaista ei muualta saa”, kommentoi Tornionlaakson museon museolehtori Joni-Pekka Karjalainen.

Elokuvanäytöksiin tulee ilmoittautua ennakkoon netissä museon verkkosivujen kautta. 67 minuuttia kestävällä elokuvalla ei ole virallista ikärajaa, mutta Karjalainen arvioi sen sopivan yläasteikäisistä ylöspäin. Elokuva on englanninkielinen eikä siinä ole suomenkielistä tekstitystä.

Lisää luettavaa