Sabatonin johtohahmoille satojentuhansien veromätkyt – Joakim Brodén kärsi raskaimman iskun

7.9.2021 09:28

Muusikot, muistakaapa olla tarkkoina kiertueittenne poikimien tulojen verokiemuroiden kanssa. Muuten voi käydä niin kuin Sabatonille, joka sai Aftonbladetin mukaan satojentuhansien eurojen mätkyt. Asiasta kertoo myös Blabbermouth.

Hässäkkä juontuu Sabatonin Yhdysvaltain-kiertueista vuosilta 2016–18. Ruotsin veroviranomaisten mukaan yhtye ei ole ilmoittanut noiden rundien keräämiä tuloja asianmukaisesti, joten perästä kuuluu. Muusikoilla itsellään on aivan eri näkemys asiasta: he vakuuttavat seuranneensa Yhdysvaltan ja Ruotsin välistä verosopimusta ja palkanneensa aikanaan asiantuntijat varmistamaan, että tilitykset hoidetaan kuten pitää. Verotoimiston päätöksestä voi valittaa.

Suurimman summan joutuu näillä puheilla maksamaan yhtyeen johtaja Joakim Brodén, jonka mätkyt ovat yli kaksi miljoonaa kruunua (n. 200 000 euroa). Kovan potin korjasi tiettävästi myös basisti Pär Sundström. Uutisessa ei mainita, että Nightwish-solisti Floor Jansenin puoliso Hannes Van Dahl olisi saanut jobinpostia, eli oletettavasti heidän perheensä ei joudu miettimään raha-asioita uusiksi. Hyvä!

Lisää luettavaa