Saimaa julkaisee vihdoinkin albumin – ja voi pojat, millaisen albumin!

Luvassa hämäriä coverversioita.
7.10.2015 17:02

Ex-Tehosekoitin-maestro Matti Mikkolan johtamasta Saimaa-yhtyeestä on puhuttu jo vuosikymmenen verran. Bändi nousi pintaan viime vuonna jättimenestykseksi osoittautuneen Pepe Willberg -levyn Pepe & Saimaa myötä, mutta muuten on ollut kovin hiljaista.

Mutta nyt tapahtuu. Yhtyeeltä ilmestyy täyspitkä albumi Matka mielen ytimeen niinkin pian kuin 30.10. Levyn konsepti kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta: luvassa on enimmäkseen instrumentaali coveralbumi, joka on syntynyt spontaanien jamisessioiden pohjalta. Orkesteriteoksia kuvaillaan energisiksi ja psykedeelisiksi.

Albumilla kuullaan versioita ainakin Jussi Hakulisen, Roger Whittakerin, Esa Pakarisen – sekä, gulp, Ted Nugentin! – sävellyksistä. Levyn nimibiisi lienee siis käännös Nugentin johtaman Amboy Dukesin kappaleesta Journey To The Center Of The Mind (1968).

– Alkuun meidän oli tarkoitus vain jamitella omaksi iloksi. Lopulta päädyimme tekemään albumillisen valmiita sovituksia. Levy on ihmeellinen erilaisten sattumusten summa. Lopputulosta kuunnellessa toisinaan äimistelee, että soitimmeko me tuon todella itse. Viimeistään tämän levyn jälkeen olen varma, että parhaat jutut yllättävät tekijänsäkin, Matti Mikkola kommentoi albumia.

Matka mielen ytimeen -albumin kappalelista:
1. Joutsenlaulu
2. Matka mielen ytimeen
3. Myrskyluodon Maija
4. Per Vers runoilija
5. Cristo Redentor
6. Lentävä kalakukko
7. Le Mistral
8. Levoton tuhkimo
9. Alakertaan
10. Matuska

EDIT: Ensikosketus levyyn on otettu… täytyy kuunnella lisää. Ja paljon!

Aiheeseen liittyen

Lisää luettavaa