Saimaan uusi levy syntyi rinta rinnan urheiludokumenttisarjan kanssa – ”Kappaleita kuulleet ovat luonnehtineet musaa eeppisen mahtipontiseksi”

Levyä juhlistetaan erikoiskeikalla huhtikuussa.
5.12.2017 11:12

Matti Mikkolan kipparoima Saimaa-yhtye jatkaa kolmannella albumillaan epäkonventionaalisten ratkaisujen linjalla. Viimeksi yhtye laittoi Matka mielen ytimeen -coverlevyllä täysin uuteen uskoon muun muassa Joutsenlaulun, Myrskyluodon Maijan sekä Levottoman tuhkimon, joka taipui kollektiivin käsittelyssä 16-minuuttiseksi eepokseksi. 22. joulukuuta ilmestyvä Urheilu-Suomi sai puolestaan alkunsa, kun Yle Teema tarvitsi 10-osaiseen dokumenttisarjaansa musiikkia.

– Dokkari-soundtrackin idea vähän laajeni, ja päätimme sitten tehdä kokonaisen teema-albumin. Varsinaisella levyllä on viisitoista biisiä, jotka kestävät noin 80 minuuttia. Tv-sarja vaati kuitenkin muutakin materiaalia, ja cd-versio sisältää myös bonuslevyn. Siltäkin löytyy 80 minuuttia materiaalia, Mikkola kertoo Soundille.

– Kappaleita kuulleet ovat luonnehtineet musaa eeppisen mahtipontiseksi ja maalailevaksi. Me ei olla enää niin vahvasti 1960- ja 70-luvuilla vaan liikutaan monien aikakausien ja musiikkityylien äärellä. Siellä on silti punainen lanka, osittain tietysti senkin vuoksi, että musiikki pyörii urheiluteemojen ympärillä.

Levyä juhlistetaan Saimaa plays Urheilu-Suomi–keikalla Helsingin Kulttuuritalolla 7. huhtikuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin 18. joulukuuta. Erikoiskeikan lisäksi Saimaa lähtee keväällä 2018 myös kiertueelle ja keikkailua on luvassa läpi kesän. Yhtye tiedottaa näistä suunnitelmista tarkemmin myöhempänä ajankohtana.

Matti Mikkolan haastattelun toimitti Timo Isoaho.

Aiheeseen liittyen

Lisää luettavaa