Sakara Records täyttää 20 vuotta – Mokoman ja Stam1nan levy-yhtiön tarina paketoidaan kirjaksi

9.5.2023 10:05

Niin se vain on Sakara Recordskin varttunut 20 vuoden ikään. Firmahan syntyi alun perin Mokoman omaksi levyjulkaisijaksi, kun yhtye ei parin ensimmäisen albuminsa jälkeen löytänyt sopivia yhteistyökumppaneita, ja siitä yhtiö on kasvanut varsin oleelliseksi tekijäksi Suomen metalli- ja rockmarkkinoille. Onneksi olkoon kaikille asianosaisille!

Juhlan kunniaksi Sakaran tarina kasataan kirjaksi. Teoksen on kirjoittanut Soundinkin sivuilta tuttu Petri Silas, ja tuotoksen nimeksi on valikoitunut aiheeseen sopivasti Saatana Perkele – Sakara Records 20 vuotta. Kirja julkaistaan 3. marraskuuta.

”Ensimmäinen kymmenvuotiskausi oli ihanaa aikaa. Mokoman ja Stam1nan levyt saivat osakseen ylistystä ja myivät jalometalleja. Kun sitten alkoi toisinaan tulla turpaan, suhtautuminen firmaan sai myös muita sävyjä. Aika monta päivää vaihtaisin pois, mutta jos ei ole tehnyt virheitä, ei ole tehnyt paljoa muutakaan. 20 vuotta myöhemmin ja monta mustelmaa rikkaampana juhlimme upeiden artistiemme kanssa tarinaa, joka osoittaa, kuinka sitkeitä tai tyhmiä olemme”, Sakara Recordsin toimitusjohtaja Tuomo Saikkonen kertoo tiedotteessa.

Kirjan julkaisubileet hoidetaan Radio Rock -risteilyllä, joka on tällä kertaa itse asiassa Sakara 20 vuotta -juhlaristeily. Kruisailun esiintyjinä toimivat kaikki Sakaran aktiiviset bändit eli Mokoma, Stam1na, Rytmihäiriö, Jarkko Martikainen ja Stoned Statues. Muita vuosien saatossa Sakaralle levyttäneitä yhtyeitä ovat ainakin Diablo, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Teräsbetoni ja Maj Karma.

Kaiken tämän lisäksi musiikkitoimittaja Laura Vähähyyppä (Radio Rock, Soundi) kirjoittaa Sakaran yhtyeistä 1–2 tunnin mittaisia audiomuotoisia bänditarinoita, jotka julkaistaan Supla-palvelussa. Tarinoita julkaistaan yksitellen pitkin juhlavuotta, ja Mokoman tarina on julkaistu heti tänään.

Lisää luettavaa