Saksalaisen metalliveteraani Ragen perustajajäsen Jochen Schroeder on kuollut

Kitaristi Schoreder soitti power metal -pioneerin kahdella ensimmäisellä pitkäsoitolla.

Saksalaisen heavy/power metal -pioneeri Ragen perustajajäseniin kuulunut kitaristi Jochen Schroeder on kuollut. Suru-uutisesta kerrottiin yhtyeen Facebook-sivuilla. Tarkkaa kuolinsyytä ei ole kerrottu, mutta bändin tiedotteessa puhutaan kuitenkin ”traagisista olosuhteista”.

Schroeder, yhä bändiä kipparoiva basisti-laulaja Peter ”Peavy” Wagner sekä rumpali Jörg Michael, joka tunnetaan myös Stratovariuksen ex-rumpalina, perustivat Avenger-nimisen yhtyeen vuonna 1984 Saksan Hernessä. Yhtye julkaisi Prayers Of Steel -pitkäsoiton ja Depraved To Black -ep:n vuonna 1985, jonka jälkeen bändi vaihtoi nimekseen Rage, koska Englannissa vaikutti jo toinen Avenger-niminen orkesteri. Schroeder oli mukana vielä kahdella Rage-nimen alla julkaistulla levyllä (Reign Of Fear, 1986 ja Execution Guaranteed, 1987), mutta lopetti bändissä vuonna 1987.

Yhtye sanoo julkaisemassaan tiedotteessa Schroederin olleen bändin alkuaikoina tärkeä eteenpäin ajava voima, joka oli isossa roolissa biisintekijänä.

”Etäännyimme vuosien saatossa, mutta tulen aina muistamaan hyvät ja jännittävät ajat, jotka yhdessä koimme. Jochen opetti minulle paljon ja olen hänelle paljosta velkaa. On todella harvinaista, että elämässään tapaa ihmisen, jonka impulssit ohjaavat sinut juuri oikealle polulle. Jochen oli minulle se henkilö enkä olisi voinut tehdä tätä ilman häntä. Kiitos kaikesta, Jochen ja hyvää matkaa, minne ikinä vaellatkaan”, Peavy Wagner kommentoi.

It is our deepest regret to inform you that Avenger/Rage co-founder and guitarist Jochen Schroeder has left this earth…

Julkaissut Rage Perjantaina 3. syyskuuta 2021