Salaliitto esittelee uuden Portaat-levyn popimpaa, The Curen ja The Smithsin inspiroimaa puolta – Ensinäytössä Tärkeä ihminen -video

Marraskuussa ilmestyvä Portaat on yhtyeen neljäs albumi.
12.10.2023 08:13

Salaliitto julkaisee marraskuun 3. päivä uuden Portaat-tuplalevyn. Levyn toinen singlelohkaisu Tärkeä ihminen julkaistaan perjantaina 13.10. suoratoistopalveluissa ja sen video saa nyt ensiesityksensä Soundissa.

Tärkeä ihminen edustaa Salaliiton popimpaa puolta, tässä kuuluvat selkeästi vaikutteina The Cure ja The Smiths. Tätä biisiä on tosi hauskaa soittaa, mahtava basson ja rumpujen tähdittämä intro luo heti kappaleen tunnelman ja ekassa kitarasoinnussa on jotain maagista”, kommentoi kitaristi Timo Kuismanen.

Salaliiton neljäs albumi Portaat on 15 biisiä käsittävä teos, joka jakaantuu tunnelmallisesti ”Portaat ylös”- ja ”Portaat alas” -kappaleisiin. Laulaja-kitaristi Ossi Alisaaren teksteissä sukelletaan arkeen, kuolemaan, rakkauteen, huoleen läheisestä, yhteiskunnallisiinkin teemoihin yhtyeelle ominaista huumoria unohtamatta. Musiikillista skaalaa löytyy popista uskaliaisiin, melankolisiin ja progressiivisiin eepoksiin.

”Levyn tekeminen kesti kauan, niin kauan, että siitä tuli osittain vahingossa tuplalevy. Bändinä olemme uuden äärellä ja Portaat tuo uusia sävyjä Salaliiton ilmaisuun. Onneks tässä on hetki aikaa ennen julkkarikeikkoja, on meinaan vielä hommaa opetella ja sovittaa levyn kitarakuviot keikkaversioiksi!” toteaa Kuismanen.

Lisää luettavaa