Sarjassamme komeita pr-tunarointeja: Twitter riemastui jenkkiräppärin surkuhupaisasta isänmaallisuusviestistä

Eilen vietettiin Yhdysvalloissa Memorial Daytä eli asevoimien palveluksessa kaatuneiden miesten ja naisten muistopäivää. Päivä on vähän kuin Kaatuneiden vuosipäivä Suomessa, paitsi painoarvoltaan suurempi: Memorial Day on esimerkiksi julistettu yleiseksi vapaapäiväksi.

Populaarimusiikin piirissä päivän puheenaiheeksi nousi Pitbull-räppärin twiitti, joka oli ilmeisesti tarkoitettu kunnianosoitukseksi maansa puolesta kaatuneille, mutta joka osoittautui tökeröksi ja jokseenkin narsistiseksi itsensä pönkittämiseksi. Ei näin, tuumannee useampikin pr-alan työläinen.

Pitbull julisti viestissään, miten ”tänään muistamme kaikkia, jotka ovat tehneet äärimmäisen uhrauksen Amerikan puolesta” – ja yhdisti oman naamansa liehuvan Yhdysvaltain lipun päälle. Eli näin:

Twitter-yleisö alkoi luonnollisesti pohtia, tarkoittaako Pitbull nyt oikeasti, että hän on yksi tällaisista äärimmäisen uhrauksen tehneistä. Itserakkaus on kauneinta silloin, kun itsensö rakasta ei välttämättä edes ymmärrä, milloin oman naaman korostaminen menee hitusen liian pitkälle. Alla muutamia reaktioita viestiin:

Kiitos, internet!