”Se oli kauhea juttu” – Iron Maidenin Steve Harris kommentoi Rush-rumpalin kohtaloa

29.1.2020 20:59

Iron Maiden basisti-säveltäjä Steve Harris on kommentoinut tammikuussa menehtyneen Rush-rumpali Neil Peartin kuolemaa piakkoin ilmestyvässä Bravewordsin haastattelussa. Jutusta julkaistussa maistiaisessa mies kertoo, että vaikka hänen ja Peartin polut eivät koskaan kohdanneetkaan, hän arvostaa rumpalilegendaa suuresti.

”En koskaan tavannut Neiliä”, Harris sanoo. ”Olen pelannut tennistä Geddyn [Leen] ja Alexin [Lifeson] kanssa, sillä olen Coney Hatchin Andy Curranin hyvä kaveri. Hän on työskennellyt vuosia Rushin kanssa, joten päädyimme pelaamaan nelinpeliä ja muuta. Olen siis tavannut heidät, ja he ovat todella sydämellisiä kavereita. Hyviä tenniksen pelaajia myös. Mutta en tosiaan koskaan tavannut Neiliä. Se on vain yksi näitä juttuja. Joskus tapaat muita bändejä tien päällä festareilla ja noin pois päin, mutta toisiin bändeihin ei vain tule koskaan törmättyä. Hän oli yksi niistä henkilöistä. Sama AC/DC:kin kohdalla – olen tavannut Brian Johnsonin kerran, mutta en bändin muita kundeja. Huolimatta siitä määrästä, jonka mekin heitämme keikkoja – Maiden ja AC/DC – sitä luulisi, että olisimme törmänneet edes joskus jossain. Se on outo juttu. Sellaista se on. Olen tavannut lukemattomia muusikoita, mutta niin se vain menee.”

”Mutta mitä tulee Neiliin, niin se oli kauhea juttu”, mies jatkaa. ”Todella surullista. Hän oli tietenkin valtava lahjakkuus. Olen luonnollisestikin pahoillani hänen perheensa puolesta, ja hänen bändikaverinsakin ovat joutuneet todella hankalaan asemaan. Hän oli fantastinen lahjakkuus ja häntä kaivataan kipeästi.”

Murray konsertoi kesäkuussa Suomessa kahdenkin eri keikan edestä, kun sekä Iron Maiden että miehen toinen yhtye British Lion esiintyvät Tampereen Rockfesteillä.

Lisää luettavaa