Seuraavaksi Glenn Danzig kertoo, mitä nykybändeiltä puuttuu – ”Elviksellä oli sitä. Samoin Iron Maidenilla ja Danzigilla”

23.6.2024 18:12

Glenn Danzig turinoi elämästään, politiikasta ja musiikista Metal Hammerin laajassa haastattelussa. Jutustelun aikana puhetta riitti muun muassa asenteesta ja persoonallisuudesta – molemmat asioita, joita voisi punk-ikonin mukaan löytyä nykybändeiltä enemmänkin.

Danzig sanoo pitävänsä My Chemical Romancen ja AFI:n kaltaisten bändien kunnianosoituksia arvossaan, mutta monet Misfitsin ja Danzigin seuraajat ovat laulajan mielestä falskeja.

”On bändejä, jotka eivät tunne työtäni ja heidän managerinsa käskee heitä pitämään paitoja vain koska ne näyttävät siisteiltä… se on epärehellistä”, Danzig sanoo. ”Jotkut bändit kuuntelevat minun juttujani, joistain en ole niin varma. Artistina täytyy tyydyttää itsensä ensin.”

Danzigilta kysytään, vierastaako hän tästä syystä joitakin nykypäivän goottiskenen bändejä.

”Katson heitä enkä välitä näkemästäni”, Danzig sanoo. ”Elviksellä oli asennetta ja persoonaa – ja niin oli Iron Maidenilla ja Danzigillakin. Laita liuta nykybändejä eteeni, enkä tiedä keitä vittuja he ovat”, Danzig lataa. ”MTV:kään ei pyöritä enää videoita.”

Toisaalla haastattelussa Danzig oikoo suurimman itseensä liitetyn väärinymmärryksen.

”Se on se, että en muka naura koskaan”, Danzig sanoo. ”Ja että en vitsaile. Jotkut asiat ovat tietty vakavia, mutta eivät kaikki. Ja ehkäpä jotkut eivät sano oikeita asioita. Hyvän haastattelijan pitäisi tehdä haastateltavan olo mukavaksi ja saada tämä puhumaan. Mutta jotkut käyvät hermoilleni ja ovat hyökkääviä – onko se paras tapa saada minut avautumaan? Luultavasti ei.”

Lisää luettavaa