Artisti: Danzig

Mitä ihmettä Danzig on mennyt tekemään? Miehen tuleva elokuva näyttää äärimmäiseltä tykittelyltä

Never stop the madness ja kohta vedetään taas, tuumasi Glenn Danzig kun spagettiwestern-vampyyrielokuvan päätti tehdä. Laulaja ei selvästi harmistunut Verotika-esikoiselokuvansa (2019) saamasta kehnosta vastaanotosta, sillä uutta leffaa pukkaa jo. Death Rider in the House of Vampires -elokuvan traileri tuli juuri kaiken kansan nähtäväksi, katso alempaa.

Glenn Danzig yllättää: uutta Misfitsiä tulossa?

Vuonna 1977 perustetun amerikkalaisen horror punk -legenda Misfitsin taru päättyi ensimmäisen kerran 1983. Kulttinimenä pysyneen yhtyeen status muuttui ”kerralla”, kun Metallican ja Guns N’ Rosesin kaltaiset jättinimet alkoivat julkaista omia versioitaan Misfitsin biiseistä 80-luvun lopulla ja 90-luvun alkupuolella.

Glenn Danzig julkaisi ensimmäisen maistiaisen tulevalta Elvis-levyltään – ja onhan se melkoista köpöttelyä

Hevi-Elviksenäkin tunnettu punk-ikoni Glenn Danzig on toden totta julkaisemassa pitkään odotettua/pelättyä Elvis Presley -coverlevyään. Mies tarjoilee ensimmäisenä maistiaisena tulevasta oman näkemyksensä Smiley Lewisin One Night -kappaleesta, josta Elvis kuittasi nimiinsä hitin vuonna 1957.

Pitäkää kiinni hatuistanne: Danzigin odotetun/pelätyn Elvis-albumin julkaisuajankohta on selvillä

Muut tekevät mitä osaavat, Glenn Danzig tekee mitä huvittaa. Vähän tähän malliin voisi ajatella miehen viimeiaikaisista edesottamuksista: vuonna 2015 julkaistiin Danzigin coveralbumi Skeletons, jonka tarjonta oli vähintäänkin merkillistä, ja viime vuonna ihmeteltiin Danzigin ohjaamaa Verotika-elokuvaa. Mainittujen teosten vastaanotto ei ole ollut ylistävintä mahdollista, mutta artisti ei ole antanut sen häiritä.

Nyt törähtää! Danzigin suurin hitti sovitettiin uuteen, huomattavan uljaaseen muotoon

”Mother tell your children not to walk my way” lienee yksi rockin tunnetuimmista avauslaineista, ja nyt se kuullaan totutusta poikkeavassa ympäristössä. Aiemmin muun muassa Toolia ja Rage Against the Machinea versioinut Brass Against -kokoonpano on ottanut käsittelyynsä Danzigin Mother-klassikon, ja kuten ryhmän aiemmatkin coverit, myös tämä törisee aivan tyylikkäästi. Tarjasta napakka esitys yläpuolelta – laulaja ansaitsee erityismaininnan oivallisuudestaan!