Artisti: Danzig

Glenn Danzig yllättää: uutta Misfitsiä tulossa?

Vuonna 1977 perustetun amerikkalaisen horror punk -legenda Misfitsin taru päättyi ensimmäisen kerran 1983. Kulttinimenä pysyneen yhtyeen status muuttui ”kerralla”, kun Metallican ja Guns N’ Rosesin kaltaiset jättinimet alkoivat julkaista omia versioitaan Misfitsin biiseistä 80-luvun lopulla ja 90-luvun alkupuolella.

Glenn Danzig julkaisi ensimmäisen maistiaisen tulevalta Elvis-levyltään – ja onhan se melkoista köpöttelyä

Hevi-Elviksenäkin tunnettu punk-ikoni Glenn Danzig on toden totta julkaisemassa pitkään odotettua/pelättyä Elvis Presley -coverlevyään. Mies tarjoilee ensimmäisenä maistiaisena tulevasta oman näkemyksensä Smiley Lewisin One Night -kappaleesta, josta Elvis kuittasi nimiinsä hitin vuonna 1957.

Pitäkää kiinni hatuistanne: Danzigin odotetun/pelätyn Elvis-albumin julkaisuajankohta on selvillä

Muut tekevät mitä osaavat, Glenn Danzig tekee mitä huvittaa. Vähän tähän malliin voisi ajatella miehen viimeiaikaisista edesottamuksista: vuonna 2015 julkaistiin Danzigin coveralbumi Skeletons, jonka tarjonta oli vähintäänkin merkillistä, ja viime vuonna ihmeteltiin Danzigin ohjaamaa Verotika-elokuvaa. Mainittujen teosten vastaanotto ei ole ollut ylistävintä mahdollista, mutta artisti ei ole antanut sen häiritä.

Nyt törähtää! Danzigin suurin hitti sovitettiin uuteen, huomattavan uljaaseen muotoon

”Mother tell your children not to walk my way” lienee yksi rockin tunnetuimmista avauslaineista, ja nyt se kuullaan totutusta poikkeavassa ympäristössä. Aiemmin muun muassa Toolia ja Rage Against the Machinea versioinut Brass Against -kokoonpano on ottanut käsittelyynsä Danzigin Mother-klassikon, ja kuten ryhmän aiemmatkin coverit, myös tämä törisee aivan tyylikkäästi. Tarjasta napakka esitys yläpuolelta – laulaja ansaitsee erityismaininnan oivallisuudestaan!

Glenn Danzigilla on huonoja uutisia Misfitsin ystäville – reunion tuskin kestää kovin pitkään

Musiikkimaailma hämmästyi, kun Misfits-maestrot Glenn Danzig ja Jerry Only ilmoittivat vuonna 2016, että kaksikon vanha yhtye palaisi reunion-hengessä keikkalavoille. Tämä oli sikäli häkellyttävää, että Danzig ja Only ovat riidelleet vuosien mittaan katkerasti milloin mistäkin asiasta, eikä monikaan uskonut herrojen mahtuvan enää samalle lavalle.

Danzigin esikoisohjaus näytettiin viimein yleisölle ja vastaanotto oli, noh, sanalla sanoen murskaava

Misfitsin keulilta tutulla Glenn Danzigilla on ollut viime ajat kädet täynnä töitä Verotika-esikoiselokuvansa parissa. Mies vastaa paitsi rainan ohjaamisesta, tuottamisesta kuin käsikirjoittamisestakin, ja kaiken lisäksi koko projekti pohjautuu punk-taiteilijan omaan sarjakuvaan. Luonnollisesti miehellä on vielä lusikkansa sopassa soundtrackinkin suhteen, joten tässä yhteydessä voitaneen puhua jo melkoisesta auteurin intohimoprojektista.