Shiraz Lane pistää tuulemaan: aiempaa raskaampi ja tummanpuhuvampi levy julki loppukesästä, syksyllä tien päälle

24.2.2022 11:33

Vuonna 2011 perustetun hard rock -koplan Shiraz Lanen seuraava levy ilmestyy 12. elokuuta. Samana päivänä käynnistyy yhtyeen mittava rundi, joka vie ryhmän niin Suomen kuin muidenkin maiden lavoille. Shiraz Lane tosin ottaa varaslähdön tien päälle jo toukokuussa, kun se kiertää ympäri Eurooppaa ruotsalaisen Crashdïetin kanssa.

­Mutta millaista uuden musiikin tekeminen on ollut pandemia-aikana?

– Osittain koronan takia päätimme valmistella albumin kotimaisen tuottajavelhon Juho Salaterän kanssa. Teimme levyä kaikessa rauhassa, sillä maailmantilanteesta johtuen keikkakiireitä ei tietenkään ollut, sanoo kitaristi Miki Kalske.

Mikä oli päällimmäinen tavoitteenne toistaiseksi nimettömän albumin suhteen?

– Halusimme luoda mahdollisimman kovatasoisen kokonaisuuden, joka kuulostaa meiltä itseltämme. Tässä vaiheessa uskallan jo sanoa, että pääsimme tähän tavoitteeseen.

– Kerrottakoon myös, että nauhoitimme biisien pohjat ensimmäistä kertaa livenä, ja tämä oli koko yhtyeelle erittäin mieluisa kokemus. Livenä soittaminen tuo musiikkiin sitä kuuluisaa vaaran tuntua ja käsinkosketeltavaa intensiteettiä.

Tulevan albumin kakkossingle Scream saapuu kuultavaksi 11. maaliskuuta, kun taas debyyttisinkku Fake Perfection ilmestyi jo viime vuoden lopulla. Millaista palautetta biisi on niittänyt?

– Se on saanut innostuneen vastaanoton! Fake Perfection on tutun kuuloista ja tarttuvaa Shiraz Lanea, ja biisi toimii luontaisena siirtymänä kohti syvempiä vesiä ja laajempaa ääniavaruutta, kuvailee kitaristi.

– Bändin peruskivet ovat tietenkin tallella, mutta tuleva levy on paikoin aiempaa raskaampi ja tummanpuhuvampi. Kaikkiaan kokonaisuudesta löytyy todella paljon eri värejä ja vivahteita!

Back to Life tour 2022 -kiertueen Suomen-päivämäärät ovat:
19.8. Tavastia, Helsinki
20.8. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
26.8. Utopia, Turku
27.8. Möysän Musaklubi, Lahti
3.9. Olympia, Tampere
17.9. Pato Klubi, Kouvola
23.9. Kerubi, Joensuu
30.9. Sawohouse, Kuopio
1.10. Kulma, Kajaani

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 2/22.

Lisää luettavaa