Siirry syrjään, Michael Jacksonin Thriller – Yhdysvalloissa on nyt uusi kaikkien aikojen eniten myynyt levyjulkaisu

21.8.2018 08:13

Michael Jacksonin Thriller on hallinnut levyjen myyntilistoja jo vuosikymmenet. Tuota vuonna 1982 julkaistua juggernauttia on myyty maailmanlaajuisesti sellaiset 66 miljoonaa kappaletta, mikä saa esimerkiksi Led Zeppelinin IV:n (37 miljoonaa), Beatlesin Sgt. Peppersin (32) ja Metallican nimikkolevyn (30) lukemat näyttämään vaatimattomilta. Yhdysvalloissa on tilanne kuitenkin nyt muuttunut.

Eagles nimittäin kohosi Their Greatest Hits 1971-1975 -kokoelmallaan (1976) hiljattain Thrillerin ohi. Asiasta tiedotti Recording Industry Association of America uutistoimisto AP:n mukaan. Eaglesin kokoelmaa on nyt myyty Jenkeissä 38 miljoonaa kappaletta (streamaukset mukana), kun Jacksonin mestariteoksen vastaava lukema on noin 33 miljoonaa.

Tilannetta toki tasoittaa se tosiasia, että Eaglesin kokoelma on todellakin kokoelma ja Thriller puolestaan itsenäinen studiolevy. Toisaalta Eagles hallitsee kärkisijoja rautaisella otteella, sillä yhtyeen Hotel California -albumi on listan kolmantena.

Hotel Californiasta puheen ollen, Eaglesin uroteko on sikälikin huomionarvoinen, ettei Their Greatest Hits 1971-1975 -kokoelmalla ole tuota orkesterin ikivihreää. Se näki päivänvalon ensi kertaa vasta vuonna 1976.

Lisää luettavaa