Sillä lailla: tähtiartistille myönnettiin elämäntyöpalkinto, kunnianosoitus peruttiin vain tunteja myöhemmin

AOP

Atlantin tuolla puolen todistettiin hiljattain suhteellisen kiusallista näytelmää. American Pie -ikivihreästään parhaiten tunnettu laulaja Don McLean pokkasi Kalifornian yliopiston oppilasjärjestön elämäntyöpalkinnon, mutta palkinto peruttiin vain tunteja sen julkistamisen jälkeen. Aiheesta kertoo The Portland Press Herald.

Äkkikäännöksen taustalla on 73-vuotiaan McLeanin perheväkivaltasyyte. Palkinnon myöntänyt alumnijärjestö sai kuulla medialta muutama tunti palkitsemispäätöksen julistamisen jälkeen, että McLeania epäiltiin vuonna 2016 vaimonsa pahoinpitelystä. Laulaja myönsi syyllisyytensä, mutta jupakka sovittiin lopulta oikeussalin ulkopuolella.

”Emme hyväksy minkäänlaista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa. Sen sijaan haluamme tukea perheväkivallan uhreja”, alumnijärjestön tiedotteessa kerrotaan.

McLean ei luonnollisesti ole asiasta mielissään. Artistin tiedottaja kuvailee tilannetta vastineessaan ”epäkunnioittavaksi ja nöyryyttäväksi”. Onhan tuo vähän ikävä tilanne kaikille osapuolille.