Silver Jews- ja Purple Mountains- muusikko David Berman, 52, on kuollut

David Berman

RIP David Berman, 4.1.1967 - 7.8.2019.

Amerikkalainen muusikko, laulaja ja runoilija David Berman menehtyi 7. elokuuta 52-vuotiaana. Suru-uutisen on vahvistanut Bermanin levy-yhtiö Drag City. Aiheesta ovat uutisoineet muun muassa Spin-lehti ja Rolling Stone. Muusikon kuolinsyytä ei ole vielä vahvistettu.

Berman tunnettiin erityisesti vuonna 1989 perustetusta indie rock -yhtye Silver Jewsista, joka julkaisi kuusi pitkäsoittoa vuosien 1994-2008 välillä. Bändi lopetti toimintansa 2009, jonka jälkeen Berman vetäytyi musiikkihommista keskittyen runoihin ja käsikirjoituksiin. Hän kuitenkin palasi musiikin pariin vuonna 2018 tuottajan roolissa ja julkaisi viime keväänä myös uutta musiikkia Purple Mountains -nimen alla. Purple Mountains julkaisi hyvän vastaanoton saaneen esikoispitkäsoittonsa viime heinäkuussa ja yhtye suunnitteli myös kiertueelle lähtemistä.

Berman kamppaili vuosia päihdeongelmien kanssa ja otti 2000-luvulla tahattoman yliannostuksen kahdesti. Hän kärsi myös masennuksesta ja yritti itsemurhaa vuonna 2003. Berman hakeutui itsemurhayritystä seuranneena vuonna katkaisuhoitoon, mutta myönsi tänä vuonna antamassaan haastattelussa polttaneensa pilveä käytännössä päivittäin vielä vuonna 2009.