Skid Row -kitaristi muistelee hittiä, joka oli lähellä jäädä kokonaan julkaisematta – ”Se oli vain treeniä…”

Biisintekijät eivät halunneet kappaleen mukaan yhtyeen debyytille, koska eivät halunneet saada mainetta balladibändinä.

Rockyhtye Skid Row’n tammikuussa 1989 julkaistu nimikkodebyytti poiki kolme megahittiä: Youth Gone Wild sekä balladit 18 and Life ja I Remember You. Tuoreessa Professor of Rockin haastattelussa kitaristi Dave ”Snake” Sabo muisteli pitkän kaavan mukaan I Remember You’ta, jonka hän kirjoitti yhdessä basisti Rachel Bolanin kanssa. Sabo vahvistaa, että vaikka biisi olikin saanut ennen debyytin julkaisua soitetuilla keikoilla erittäin hyvän vastaanoton, kappale oli lähellä jäädä levyltä kokonaan pois.

”Se oli vain treeniä minulle ja Rachelille. Kirjoitimme sen treenataksemme biisintekijän lihaksiamme. Sitä lauluntekijän täytyy tehdä – sitä tekee vain biisejä, vaikka läheskään kaikki niistä eivät päädykään levylle”, Sabo toteaa.

”Emme oikeastaan halunneet biisiä [levylle]. Meistä se oli vain ’ihan ok’. Mutta muu bändi ja managerimme pitivät meitä ihan hulluina. ’Sen täytyy tulla levylle!’ ja olimme vain, että okei okei. No, kuinka väärässä me olimmekaan.”

Sabo ja Bolan suostuivat lopulta äänittämään biisin sillä ehdolla, että siihen ei tule yhtään kosketinosuuksia. I Remember You -single julkaistiin marraskuussa 1989 ja se nousi Billboardin hot 100 -singlelistalla sijalle kuusi. Bolan kertoi taannoin Ultimate Classic Rockille antamassaan haastattelussa olevansa tyytyväinen, että hänet ja Sabo saatiin puhuttua ympäri, vaikka he olivatkin aluksi jyrkästi biisin julkaisemista vastaan.

”Levy-yhtiö ja managerimme pitivät meitä täysin seinähulluina, koska emme halunneet biisiä levylle. Mutta me emme vain halunneet tulla tunnetuksi balladibändinä. Siihen aikaan jokainen bändi breikkasi sillä tavalla”, sanoi Bolan.