Slash muisteli ensimmäistä kertaa, kun kuuli Axl Rosen laulavan – ”Se oli todella sielukasta”

24.7.2020 23:21

Guns N’ Roses -kepittäjä Slash on muiden aiheiden ohella muistellut Kerrangin haastattelussa ensimmäistä kertaa, kun hän kuuli Axl Rosen sangen tunnistettavaa lauluääntä.

”[Kuulin Axlia] ensimmäisen kerran kasetilta, jonka Izzy [Stradlin] oli tuonut kämpilleni”, silinteripäinen kitarajumala kertoo. ”Sieltä kuului kaikenlaista meteliä ja tämä todella intensiivinen korkea ääni kaikui kaiken yllä. Ensimmäinen vaikutelmani oli, että se oli todella sielukasta. Siinä oli bluesahtavaa, melodista klangia, joka on harvinaista tuon tyyppiselle äänelle. Et usein kuule jonkun hallitsevan melodiaa niin luonnollisesti.”

Slash kertoo yllättyneensä lisää nähdessään Rosen ensimmäistä kertaa livenä.

”Menin kerran katsomaan kun hän [Axl] ja Izzy soittivat”, mies muistelee. ”En itse asiassa tajunnut näkeväni samaa tyyppiä jota olin kuullut kasetilta. He olivat vitun ärhäkkäitä lavalla. Izzy liukui polvillaan ja Axl tamppasi menemään. Se oli siistiä, olin että ’Vittu.'”

Jonkin ajan kuluttua tämän jälkeen miekkoset aloittivat yhteistyön, joka tulisi synnyttämään melkoisen määrän klassikkokappaleita. Orastavan kumppanuuden ensiaskeleet otettiin hollywoodilaisella treenikämpällä.

”Jammailimme yhdessä ensimmäisen kerran treenikämpillä Hollywoodissa ja se oli intensiivistä”, Slash sanoo. ”Aloimme työskennellä tuolloin yhdessä, soitimme muutamia keikkoja ja se oli aina yhtä arvaamatonta ja villiä. ’Okei, katsotaan mitä tapahtuu.'”

”Oli surrealistista palata tälle [paluu]kiertueelle, sillä ensimmäisen kerran kun Axl, Duff [McKagan] ja minä olimme yhdessä samassa huoneessa, siellä vallitsi tämä kiistämätön, voimakas kemia, jota en ollut ajatellutkaan 20 vuoteen”, mies jatkaa. ”Tiesin aina, että meillä oli tämä juttumme. Se tapahtui heti kun kytkimme virrat ja aloimme soittaa. Se oli vain, että ’Oh yeah.'”

 

Lisää luettavaa