Slayerin ympärillä kuohuu: yhtye joutui selittämään Tom Arayan Trump-kommentteja ja faneille osoitettua suunsoittoa

Slayerin Tom Araya Suomen South Park -festareilla vuonna 2016.

Slayer-leirissä on tapahtunut viime päivinä kummia. Donald Trumpin virkaanastujaispäivänä yhtyeen Instagram-sivuille ilmestyi yleisön ihmetykseksi photoshopattu kuva yhtyeestä Donald Trumpin kanssa. Kuva katosi sivuilta nopeasti, mutta vain ilmestyäkseen sinne uudelleen Tom Arayan kirjoittaman saatetekstin kanssa.

Araya ihmetteli kuvan poistamista ja naljaili Trump-kriittiselle yleisölle, että heidän pitäisi alkaa tottua ajatukseen Trumpista maan johtajana. ”Enpä olisi arvannut, että täällä on näin paljon snowflake-porukkaa valittamassa uudesta presidentistä. Piditte hänestä tai ette, hän on nyt uusi presidentti”, Araya kirjoitti.

”Snowflake” on Trumpin tukijoiden ja Yhdysvaltain oikeiston piireissä vakiintunut pilkkanimi, jolla annetaan ymmärtää vastapuolen loukkaantuvan ja uhriutuvan liiankin helposti.

Tilanne lienee ollut Slayerin muille jäsenille hankala – esimerkiksi Kerry King on puhunut aiemmin sangen happamasti Trumpista ja tuskin haluaa, että hänen bändinsä profiloituu Trumpin tukijaksi. Nyt yhtye onkin lähettänyt Rolling Stone -lehdelle vastineen, jossa selvitetään asioita.

”Kuten Tom on kertonut, tämä oli hänen viestinsä eikä mitään sellaista, mitä koko bändi olisi allekirjoittanut, eikä se kuulu viralliselle Slayer-kanavalle”, tiedoksiannossa lukee.

”Meillä kaikilla on omat henkilökohtaiset näkemyksenne, joista jotkut meistä ovat kertoneet jo aiemmin. Slayer ei ole koskaan kannattanut julkisesti mitään poliittista puoluetta tai ehdokasta, ja tämä kanta säilyy jatkossakin.”