Sleep of Monsters julkaisee kolmannen albuminsa keväällä – levylle haettiin inspiraatiota melkoisilta harharetkiltä

30.1.2023 10:07

Painavaa kitararockia muun muassa goottisävyillä maustavan Sleep Of Monstersin kolmas levy ilmestyy toukokuussa. Albumin otsikko on ΓΓΓ.

– Nyt oli tarkoitus rakentaa vähän orgaanisempaa ja maanläheisempää soundia. Musiikkityylin tarkempi määritelmä voisi olla AOR eli tietenkin adult occult rock, kuvailee laulaja Ike Vil.

Levyn piti ilmestyä jo viime syksynä. Mitä sitten tapahtui?

– Pandemian jälkivaikutukset, vinyylilevyjen pitkät valmistusajat ja niin edelleen… Mutta hei, jos albumin sanoitukselliset aihiot juontavat parhaimmillaan noin kolmen tuhannen vuoden taakse, ei levyn julkaisukaan taida olla vuodesta – tai vuosikymmenestä – kiinni!

– Tällä kerralla ajauduin tekstien tekovaiheessa hyvin kauas, eurooppalaisen kulttuurin pohjalla olevan kreikkalaisen filosofian pimeyteen. Klassisten Homeroksen ja Hesiodoksen lisäksi roikotin raunioilla matkaoppaana myös Hans-Dieter Betzin standarditeosta The Greek Magical Papyri In Translationia. Muun muassa Perperikoniin ja Palaeopaphokseen suuntautuneiden harharetkien päätteeksi tuntui kuitenkin järkevältä palata kotiin kuolleiden sukulaisten ja lehmien tykö, sinne suuren tammen alle.

Kerropa hieman viime syksynä ilmestyneestä Daimon-kirjastasi.

Daimon on romaani Rooman viimeisen pakanallisen keisarin Julianus Apostatan (331–363) elämästä ja ajasta, jolloin muotoaan etsivä kristinusko ja vanhat jumalat kävivät taistelua ihmisen ja maailman sielusta. Itse asiassa ΓΓΓ-levystä ja Daimonista löytyy paljonkin yhteisiä teemoja…

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 1/23.

Lisää luettavaa