Slipknot-keulamies Corey Taylor täräyttää: ”Vihaan suurimmaksi osaksi kaikkea uutta rockmusiikkia”

Sami Lommi

Slipknotista ja Stone Sourista tuttu Corey Taylor ei sanojaan säästellyt Cutter’s Rockcastin haastattelussa rockmusiikin tilaa ruotiessaan. Mies toteaakin aivan suoraan, ettei uusien rockbändien meno juuri maistu.

”Katson joitain näitä bändejä, jotka kuulostavat siltä tai tältä, tai jotka kuulostavat joltain toiselta ja on selvää, että he ovat kuunnelleet paria vanhaa levyä”, Taylor sanoo. ”Minua turhauttaa aivan erityisesti bändit, jotka ottavat jotain jo ikuisuuden olemassa ollutta ja vähän muokkaavat sitä ja kutsuvat uudeksi — vaikka se on täysin esikuvastaan johdettua. Tiedät bändin jota he lypsävät — he eivät edes yritä lainata useammalta bändiltä vaan vain yhdeltä. Nuorempi sukupolvi kuitenkin sanoo, että ’Tämä on meidän plää, plää, plää’, koska he ovat kyllästyneet vanhemman polven selittävän heille entisaikojen musiikin olleen parempaa. En tiedä kuka on oikeassa, mutta tiedän molempien olevan väärässä, sillä meidän pitäisi kannustaa kaikkea.”

”Olen aivan yhtä paha”, mies jatkaa. ”Olen kakista pahin vanha nyrkkiä puiva jäärä. Vihaan kaikkea. Vihaan suurimmaksi osaksi kaikkea uutta rockmusiikkia. Vihaan artisteja, jotka epäonnistuivat yhdessä genressä ja päättävät kokeilla rockia — luulen hänen tunnistavan itsensä. Mutta se on toinen juttu se. Olen pahin kaikista. Ja vihaan aivan kaikkea. Ihmiset ovat kuitenkin tottuneet siihen. Olen kannustanut nuorempaa sukupolvea kurkottelemaan rajojen ulkopuolelle. Tehkää jotain, joka tuntuu tuoreelta, sen ei välttämättä täydy kuulostaa tuoreelta, mutta sen täytyy tuntua siltä. Jos se on kuollut, siten sitä tullaan myös kohtelemaan kuolleena.”

Katso haastattelu alta.