Smack My XXXXX XX – The Prodigy yllätti muuttamalla vanhan hittibiisinsä sanoituksia

28.11.2023 12:16

Niin sitä näyttää The Prodigykin vanhemmiten seestyvän. Yhtyeen vuonna 1997 julkaisema Smack My Bitch Up aiheutti heti ilmestyessään kohua ja kappale on nostettu aikojen saatossa useaan otteeseen esille, kun on lueteltu sanoituksiltaan arveluttavia biisejä. BBC kieltäytyi soittamasta kappaletta radiossa, ja esimerkiksi Beastie Boys pyysi vuonna 1998 Prodigyä jättämään biisin pois setistään Britannian Reading-festareilla. Eivät jättäneet, mutta nykyään yhtye näyttää olevan vastaanottavaisempi hittinsä pehmentämisen suhteen.

NME nimittäin uutisoi, että Prodigy on muuttanut Smack My Bitch Upin sanoituksia keikoillaan. Tutun nimikkolainin sijaan on kappaleessa toistettu lausetta ”Change my pitch up”. Asia nostettiin esille 24. marraskuuta soitetun Lontoon-keikan jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa alkoi kiertää videoita, joilla sanoituksia on ruuvattu uuteen uskoon. Prodigyllä on edessään kymmenen konsertin mittainen Euroopan-kiertue – saapa nähdä, pysyykö muutos lopuillakin keikoilla.

Yhtye ei ole kommentoinut päätöstään sosiaalisen median kanavissaan. Suomessa Prodigy vieraili edellisen kerran Ilosaarirockissa viime kesänä, siellä taidettiin käyttää vielä alkuperäisiä lyriikoita.

Lisää luettavaa