Smackbound julkaisi eeppisen metalliballadin tulevalta debyytiltään – Teemana satutetuksi tulemisen pelko ja haavoittuvuus

"Rakkaus voi olla tavallaan kuin Troijan hevonen – mutta onko meillä toisaalta varaa olla päästämättä sitä sisään?"
13.3.2020 13:14

Laulaja Netta Laurennen liidaama metallisuperkokoonpano Smackbound julkaisee esikoispitkäsoittonsa 20/20 8. toukokuuta. Tänään levyltä on julkaistu singlemaistiaisena eeppinen metalliballadi The Game, jonka musiikkivideon voit katsoa tuosta yläpuolelta.

”Sanoitukset liittyvät satutetuksi tulemisen pelkoon ja toisaalta rohkeuteen luottaa rakkauteen. Tarinassa on myös puoli, jonka kaikki varmasti ovat kokeneet: pettymys ja sydänsuru. Rakkaus voi olla tavallaan kuin Troijan hevonen – mutta onko meillä toisaalta varaa olla päästämättä sitä sisään?” pohtii Laurenne, jonka ideaan Owe Lingvallin ohjaama video perustuu.

”Minulla oli jo vuosien ajan visio savisista ihmispatsaista. Näin aikoinaan kuvan henkilöstä, jolla oli savea kasvoissaan, ja sain idean siitä, mutta vasta tämän kappaleen kohdalla ajatus osui kohdilleen: video on rehellinen, kaunistelematon ja toisaalta juuri siksi upea – olemme siinä paljaina, ilman mitään statusta tai egoa. Videota oli hauska tehdä, repeilimme kyllä useaan otteeseen hieroessamme savea toistemme päälle. Toisaalta toistemme edessä puolialastomana seisominen veti meidät myös nöyriksi haavoittuvuudesta kertovan, voimakkaan kappaleen yhteydessä.”

Laurennen lisäksi Smackboundissa vaikuttavat Rolf Pilve (Stratovarius, Wintersun), Teemu Mäntysaari (Wintersun), Tuomas Yli-Jaskari (Tracedawn) ja Vili Itäpelto (Tracedawn). Yhtye aloittaa live-esiintymiset soittamalla debyyttikeikkansa Helsingin On The Rocksissa keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Lisää luettavaa