Kotimainen metallitulokas Smackbound julkaisi tuoreen singlen – Käsittelee ihmisen vastuuta omista teoistaan ja valinnoistaan

Laulaja Netta Laurenne avasi Soundille yhtyeen ja biisin taustoja.

Smackbound on laulaja Netta Laurennen kipparoima metallitulokas, jonka riveissä vaikuttaa alan kokeneita konkareita ja tuttuja hahmoja muun muassa Wintersunista ja Stratovariuksesta. Yhtye julkaisee keväällä 2020 esikoispitkäsoittonsa, jonka tuorein singlelohkaisu Run ilmestyi viime viikon perjantaina (6.12.). Kappale on nyt saanut kylkeensä myös virallisen sanoitusvideon, jonka pariin pääset tuosta alapuolelta.

Soundi otti myös yhteyttä Smackboundin perustaneeseen laulajaan ja kyseli hieman tarkemmin yhtyeen ja tuoreen singlen taustoista sekä tulevasta debyytistä. Laurennen kommentit löydät alapuolelta heti Run-videon jälkeen.

Netta Laurenne, avaatko hieman orkesterinne historiaa?

– Perustin bändin vuonna 2015 ja siinä vaikuttavat lisäkseni Teemu Mäntysaari (kitara), Rolf Pilve (rummut), Vili Itäpelto (koskettimet) ja Tuomas Yli-Jaskari (basso). Tuomas ja Teemu olivat entuudestaan tuttuja itselleni ja pian saatiin mukaan myös Vili ja Rolf. Perustimme samaan aikaan myös Run for Cover -yhtyeen, jolla lähdimme keikkailemaan coverbiisejä esittäen. Halusimme testata, miten tulemme keskenämme juttuun tien päällä. Kun ryhmädynamiikka oli todettu toimivaksi, aloimme noin vuosi perustamisen jälkeen tehdä biisejä. Kaikki biisit ovat syntyneet yhteisillä biisileireillä. Sanat kirjoitan itse erikseen.

Miten kuvailisit musiikkianne ihmisille, jotka eivät ole teitä vielä kuulleet?

– Musiikkimme on sekoitus monista tyylilajeista, yritämme pysyä mahdollisimman avoimina kaikelle. Keskiössä on metallimusiikki. Vaikka bändi koostuukin teknisesti taitavista muusikoista, teemme musiikkia biisi edellä. Melodisuus ja oikeanlainen energia on meille tärkeää. Jokainen myös tuo musiikkiin oman persoonallisen sävynsä, sillä jokainen meistä kuuntelee keskenään hyvin erilaista musiikkia, yksi Totoa ja toinen Leonard Cohenia.  Kuitenkin metalli yhdistää meidät kaikki saman pöydän ääreen.

Run on tulevan esikoislevynne kolmas singlejulkaisu. Kerro hieman tämän kappaleen taustoista?

– Reggaeton-rytmi antaa sille omanlaisen eteenpäinmenevän energiansa. Aihealueeltaan biisi käsittelee ihmisen vastuuta omista teoistaan ja valinnoistaan. Meillä kaikilla on elämässä kaksi vaihtoehtoa: paeta tai kohdata asiat. Run kehottaa meitä ottamaan niin sanotusti ”härkää sarvista”.

Entä mitä uskallat sanoa tässä vaiheessa debyyttialbumistanne?

– Viimeistelemme levyä parhaillaan studiossa ja se siirtyy reilun viikon päästä Jesse Vainiolle miksattavaksi. Levy on monipuolinen kattaus metallimusiikkia, jossa on vaikutteita eri musiikkityyleistä. Albumi tulee ulos maaliskuussa 2020.