Smashing Pumpkins -laulaja kertoo saaneensa haukkuja kanssamuusikoilta – ”Te teette liian kovasti töitä”

11.5.2018 17:22

Lars Ulrichin Beats 1 -radio-ohjelmassa vieraillut Billy Corgan kuvaili kuinka Smashing Pumpkins sai alkuaikoinaan osakseen haukkuja muun muassa Courtney Lovelta. Corganin mukaan Love piti bändin ensimmäistä levyä epäreilun hyvänä.

– Muistan Courtney Loven soittaneen minulle ja sanoneen ”ensimmäinen albuminne on epäreilu, koska se kuulostaa toiselta albumilta. Te teette liian kovasti töitä, soolonne ovat liian hyviä”, Corgan muistelee It’s Electric -ohjelmassa.

Corganin mukaan grunge-piireissä ja erityisesti Kurt Cobainin ympärillä oli valloillaan käsitys, että suuret muusikot eivät näkisi vaivaa musiikkinsa eteen. Smashing Pumpkins -nokkamies toteaa Cobainin halunneen esittää, että ”nousisi sängystä, vetäisi huumeita ja kirjoittaisi klassikkokappaleita”.

– Kurt Cobain oli sanoittajana, biisinkirjoittajana, visionäärinä täysin murhaava. Hän oli loistava siinä, mitä teki ja on sääli, ettei hän tehnyt sitä enempää, Corgan puolustaa edesmennyttä kollegaansa.

Billy Corganin mielestä Cobain kehitti persoonastaan musiikkinsa hahmon. Hän uskoo Kurtin tehneen musiikkinsa eteen paljon enemmän töitä kuin Nirvana-laulaja antoi ymmärtää ja istuneen monia iltoja kellarissa yrittäen miettiä miksi yksi sointu sopii toisen kanssa.

– Jos kuuntelee Nirvanan varhaisia demoja, kuuntelee Nirvanan ensimmäistä albumia, kuuntelee heidän toista albumiaan – niin huomaa hänen äänensä muuttuvan. Se ei muutu vain fyysisesti, hän etsii itsestään Kurt Cobainin hahmoa, Corgan kuvailee.

Lisää luettavaa