The Smithsin ”paluu” saa kylmää vettä niskaansa heti alkuunsa – Basisti kieltää täysin osallisuutensa

Kolmen kopla onkin kaksikko?
23.1.2018 13:06

Kerroimme eilen The Smithsin – Morrissey ja Johnny Marr tosin poisluettuna – heittävän tulevana kesänä Classically Smiths -kiertueen, jolla Mike Joyce, Andy Rourke ja Craig Gannon esittävät yhtyeen tuotantoa kamariorkesterin säestämänä. Näin ainakin antoi projektin tiimoilta julkaistu tiedote ymmärtää, mutta todellisuus onkin jotain aivan muuta.

Pian tiedotteen julkaisun jälkeen nimittäin basisti Rourke antoi NME-lehdelle lausunnon, jossa tämä kieltää olevansa millään tavalla osallisena kyseisessä Classically Smiths -konserttisarjassa. Rourken mukaan hän oli projektista tietoinen, mutta ei missään vaiheessa sanonut lähtevänsä siihen mukaan. Lisäksi tiedotteeseen oli lisätty basistin hehkuttava kommentti, jota hän ei todellisuudessa ole koskaan sanonut.

”Andy Rourke ei ole missään vaiheessa suostunut osallistumaan tai muulla tavoin antanut hyväksyntäänsä hänen nimen, kuvan tai kommenttien käyttämiseen projektin yhteydessä. Asia tehtiin osapuolille hyvin selväksi useaan otteeseen ennen heidän lehdistötiedotteen julkaisemista. Lehdistötilaisuus ja -tiedote aikataulutettiin ja toteutettiin ilman Rourken tai hänen tiiminsä hyväksyntää tai tietoisuutta”, basistin taustajoukot kertovat.

Melko hämäräperäiseltä alkaa siis tämä The Smithsin ”paluu” vaikuttaa jo heti kättelyssä. Saapa nähdä, miten kiertueen ja projektin lopulta käy.

Lisää luettavaa