Somnium-stipendi on jälleen jaettu – Amorphis- ja folk metal -kirjat toivat tunnustuksen Markus Laaksolle

Petri Damstén

Elmu-säätiö on julkistanut jokavuotisen Somnium-stipendin saajan. 2000 euron arvoisen stipendin pokkaa tällä kertaa kirjailija Markus Laakso, joka julkaisi vuonna 2015 Amorphis-historiikin sekä tänä vuonna Folk Metal Big 5 -kirjan. Soundi onnittelee!

”Johtokunta kiittää Laaksoa hänen kunniakkaasta ja laadukkaasta kirjallisesta tuotannostaan ja haluaa kannustaa häntä kehittymään monialaisena musiikin ja kansansivistyksen ammattilaisena”, Elmun päivityksessä lukee. Laakso tunnetaan paitsi kirjailijana myös musiikkitoimittajana ja muusikkona. Hän on kirjoittanut muun muassa Soundiakin kustantavan Pop Median Rumba- ja Inferno -lehtiin, ja artistina hän on tuttu mies Kuolemanlaakson ja Chaosweaverin levyiltä.

Somnium-stipendin jakaa vuonna 2003 kuolleen Finntroll- ja Impaled Nazarene -kitaristi Teemu ”Somnium” Raimorannan muistoksi perustettu rahasto. Rahaston johtokunnassa ovat Tarja Raimoranta (perikunnan edustaja), Sini Papakonstantinou (perikunnan edustaja), Sami Tenetz (Spinefarmin edustaja), Juuso Kiuas, Mikael Kolehmainen ja Jouni Markkanen (säätiön hallituksen edustaja).

EDIT 13:58: Korjattu Elmu ry Elmu-säätiöksi.