Sonata Arctican Tony Kakko työstää sooloprojektia – Rammstein mainittu yhtenä referenssinä

13.2.2024 10:57

Sonata Arctican pyörittämisen ohella Tony Kakko on hahmotellut omaa sooloprojektiaan jo useiden vuosien ajan. Nyt sen aika on koittamassa – tässä vaiheessa tosin vain nousevan auringon maassa.

– Projektin nimi on Himmelkraft, ja sen samanniminen debyyttilevy ilmestyy Japanissa maaliskuun alussa. Muiden maiden osalta virallinen julkaisu tapahtuu joskus myöhemmin, mutta en osaa sanoa siitä vielä sen tarkemmin.

– Lauluääneni tekee varmasti sen, että joistakin Himmelkraftin biiseistä tulee Sonata Arctica mieleen, mutta ajatuksena on toki ollut se, että nyt tehdään jotain muuta. Sonatalla on luonnollisesti oma konsepti, ja yhtye kuulostaa sen vuoksi aina itseltään, mutta tämän oman projektin suhteen ei ollut raja-aitoja.

– Himmelkraftin biiseissä on kaikenlaisia mielenkiintoisia sävyjä ja ideoita, enkä rajoittanut tekemisiäni millään lailla. Ideoita on maalattu todella leveällä pensselillä, ja kappaleet ovatkin todella vaihtelevia. Esimerkiksi osa materiaalista on hyvinkin hidasta. Toisaalla on isoja kuoroja ja kaikenlaisia erilaisia instrumentteja… Jossain vaiheessa mielessä kävi, että tässä on myös vähän Rammstein-henkisyyttä, mutta sekin on vain yksi vivahteista.

– Tekstien puolesta kyseessä on konseptilevy. Isossa kuvassa sanoitukset kertovat underground-yhteisöstä, joka elää jossain täällä keskuudessamme. Jokaiseen biisiin liittyy myös mininovelli, siis varsinaisten sanoitusten lisäksi.

Toimittanut: Timo Isoaho

Lisää luettavaa