Soundgarden palasi debyyttilevynsä kimppuun korjatakseen aikoja sitten tehdyt virheet – albumista julkaistaan uusi versio

Soundgarden tekee sitä, mitä grunge-aikakauden suuruudet tässä vaiheessa elämää tapaavat tehdä: katsoo menneisyyteen. Viime vuonna saatiin 25-vuotisjuhlaverio Badmotorfinger-klassikosta, ja maaliskuussa yleisölle tarjotaan paranneltu versio yhtyeen vähemmälle huomiolle jääneestä esikoisalbumista.

Vuonna 1988 julkaistu Ultramega OK ei ollut aikanaan Soundgardenin mieleen. Yhtye ei tullut järin hyvin toimeen tuottaja Drew Canuletten kanssa, ja lopputuloksen soundimaailma jäi kaihertamaan muusikoiden mieltä. ”Materiaalinsa puolesta sen olisi pitänyt olla yksi parhaista levystämme, mutta lopulta se pikemminkin hidasti vauhtiamme, koska se ei kuulostanut meiltä”, laulaja Chris Cornell sanoi vuonna 1995 Kerrang-lehdelle.

Yhtye halusi palkata ensimmäisen ep:nsä miksanneen Jack Endinon käsittelemaan albumin uusiksi, mutta suunnitelma kariutui, kun yhtye halusi siirtyä eteenpäin. Nyt tämä kesken jäänyt operaatio on herätetty henkiin, ja Endinon uudelleen miksaama, remasteroitu versio Ultramega OK:sta saadaan kauppoihin 10. maaliskuuta. Asiasta kertoo Rolling Stone.

Albumin mukana julkaistaan sen kappaleiden varhaisempia ottoja, jotka äänitettiin Endinon johdolla vuonna 1987. Yksi näistä varhaisversioista on julkaistu nyt esimauksi, joten kuuntele alta, miltä Beyond the Wheelin vaihtoehtoinen otto kuulostaa: