Soundi ja Rumba yhdistyvät – Rundi on suurin tekijä kotimaisella musiikkilehtikentällä

1.4.2014 09:09

Pop Median organisaatiouudistus etenee jälleen merkittävän askeleen, kun Suomen musiikkilehtikentän pitkäaikaisimmat pelurit Soundi ja Rumba yhdistyvät uudeksi Rundi-lehdeksi. Uuden lehden ensimmäinen numero julkaistaan jo huhtikuussa.

Jatkossa pystymme tyydyttämään koko Suomen kansan tarpeet hintelistä hipstereistä hevimötköihin

”Suomalaisen musiikkijournalismin kentälle saapuu nyt ennennäkemättömän vahva tulokas”, intoilee Rumban päätoimittaja Teemu Fiilin. ”Kahden lehden yhdistämisestä koituva synergiaetu tarjoaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia laadukkaaseen sisällöntuotantoon.”

”Vihdoinkin yhdessä!” hehkuttaa puolestaan Soundin päätoimittaja Meriläinen. ”Olemme salassa suunnitelleet rikoskumppani Fiilinin kanssa lehtiemme yhdistämistä aina siitä saakka, kun tieto Soundin myymisestä Pop Medialle tuli. Liitto on luonteva, ja jatkossa pystymme tyydyttämään koko Suomen kansan tarpeet hintelistä hipstereistä hevimötköihin. Mikäpä symboloisi tätä kimppakivaa paremmin kuin ensimmäisen yhteislehtemme kansikuvapojat Jouni ja Jaakko!”

Kahden päätoimittajan mallin käytännön toteutusta hiotaan vielä, mutta yksi vaihtoehto on, että Fiilin päätoimittaa parillisina ja Meriläinen parittomina kuukausina ilmestyvät numerot.

Rumba ja Soundi ovat toistaiseksi painottaneet erilaisia kohderyhmiä niin, että Rumban kärki on ollut uudessa musiikissa ja Soundin asemansa jo vakiinnuttaneissa artisteissa. Uudessa lehdessä nämä yhdistetään niin, että lehti keskittyy tasaisesti sekä vanhaan että uuteen musiikkiin. Mikko Meriläinen kuvailee uutta konseptia leikkisästi ”härmäläis-zeniläiseksi” musiikkilehdeksi.

”Rundin kansivalinnoissa nähdään varmasti monia yllätyksiä”, Meriläinen kiusoittelee.

”Esimerkiksi Venäjän musiikkiskeneä ei ole suomalaisissa musiikkilehdissä esitelty vielä lainkaan”, Fiilin lisää.

Venäläiset rahoittajat haluavat pysyä toistaiseksi nimettöminä.

”Rumbaa tehtiin jo 1980-luvulla myös venäjäksi, ja noina aikoina solmittujen kontaktien avulla olemme saaneet uudellekin lehdelle rahoitusta itärajan takaa. Rahoittajat haluavat pysyä toistaiseksi nimettöminä. On kuitenkin todennäköistä, että nostamme vastedes esille enemmän artisteja muualta kuin länsimaista. Aasiassa on tulevaisuus!”

Koska organisaatiouudistus ei ole koskaan valmis, konseptia kehitetään vastaisuudessakin. Fiilinin ja Meriläisen katseet suuntautuvat metallilehti Infernon suuntaan.

”Katsotaan, huolittaisiinko nekin vielä tähän mukaan. Tai toisaalta, pitäähän firman pikkujouluissa olla joku, jolle aukoa päätä”, Meriläinen sanoo.

Uuden lehden toimitus sijaitsee Helsingin ja Tampereen puolivälissä puolueettomalla maaperällä Hämeenlinnassa.

Lisää luettavaa