Spinal Tap- ja Atomic Rooster -rumpali Ric Parnell on kuollut

This Is Spinal Tap -elokuvan ikoninen Spinal Tap -kokoonpano vasemmalta oikealle: Nigel Tufnel (Christopher Guest), Derek Smalls (Harry Shearer), David St. Hubbins (Michael McKean), Mick Shrimpton (Ric Parnell) ja Viv Savage (David Kaff).
Embassy Pictures / Courtesy Everett Collection / All Over Press

Parnell esitti This Is Spinal Tap -elokuvassa Mick Shrimptonia, joka kokee (muiden bändin rumpalien tavoin) karun lopun.

Englantilainen rumpali Richard ”Ric” J. Parnell on kuollut, uutisoi Ultimate Classic Rock. Parnell oli kuollessaan 70-vuotias.

Parnell muistetaan ajastaan brittiläisessä progressiivista rockia soittaneessa Atomic Rooster -yhtyeessä, jossa tämä vaikutti ensin lyhyesti vuonna 1970 ja myöhemmin vuosina 1971-1974. Atomic Roosterin jälkeen Parnell soitti muun muassa yhtyeissä Tritons, Stars ja Nova sekä toimi sessiomuusikkona muun muassa Michael Des Barresilla ja Yesin Jon Andersonilla. Parnell soittaa myös Toni Basilin Word Of Mouth -levyllä (1981) ja hänen soittoaan voi kuulla Basilin Mickey-hittikappaleella.

Kaikkein parhaiten Parnell muistetaan kuitenkin yhtenä Spinal Tap -yhtyeen rumpalina. Parnell esitti legendaarisessa This Is Spinal Tap -elokuvassa (1984) Mick Shrimptonia, joka oli yksi bändin monista karun lopun kohdanneista rumpaleista, joka lopulta räjähtää lavalla kesken keikan.

Elokuvassa esiintymisen lisäksi Parnell soittaa myös elokuvan soundtrackilla ja on myös esiintynyt keikoilla Spinal Tapin ydinkolmikon kanssa. Parnell soittaa myös Spinal Tapin vuonna 1992 ilmestyneellä Break Like The Wind -albumilla.

GoFundMe-sivustolle on pystytetty Parnellille keräys, jonka kautta saaduilla rahoilla on tarkoitus kattaa hautajaiskuluja.