Stam1nan, Amorphisin, Moonsorrow’n ja Beast in Blackin jäsenet kuuntelivat Metallican uutuuden – miten kolisi?

Metallica yllätti yleisönsä eilisiltana esittelemällä maailmalle upouuden Hardwired-kappaleensa musiikkivideoineen. Lisäksi saatiin tietoa myöhemmin tänä vuonna julkaistavasta Hardwired… to Self-Destruct -tuplalevystä. Lue lisää aiheesta täältä.

Koska Metallicalla on aivan erityinen paikka monen suomalaisenkin metallimuusikon sydämessä, kysyimme alan tyypeiltä, millaisen vaikutuksen uusi biisi teki. Kappaleen pika-analysoivat Moonsorrow’n Henri Sorvali, Stam1nan Pekka Olkkonen, Amorphisin Tomi Koivusaari sekä Beast in Blackissa nykyään operoiva Anton Kabanen.

”En pysty antamaan Metallicalle koskaan anteeksi viimeistä kahtakymmentä vuotta, mutta tämä kappale yrittää kovasti muistuttaa minua ajoista, jolloin juotiin salaa kaljaa tukat silmillä farkkutakeissa. Aikamoinen yritys vedellä naruja takaisin Kill ´em Allin suuntaan, mutta tämä välimallin tuotanto oli kyllä niin kamala turnoff ettei tosikaan. Onko Lars miksannut tämän ihan itse ja säästänyt kuluissa?”

– Henri Sorvali, Moonsorrow

Tämä välimallin tuotanto oli kyllä niin kamala turnoff ettei tosikaan. Onko Lars miksannut tämän ihan itse ja säästänyt kuluissa?
– Henri Sorvali

”Tukkattukkattukkattukka. Kyllähän tämä tavallaan lähtee, passistina. Eihän tästä koukkuja liikoja löydy ja kuulostaa vähän siltä että alkuaikain meininkiä on haettu pohjalta ’tehdäänpä old-school biisi, 5 minuuttia aikaa, sit kaffelle’. Veikkaisin kuitenkin vahvasti, että tämän kipaleen tarkoitus on toimia enemmänkin musiikillisena kannanottona, albumin odottaisin olevan musiikillisesti syvempi.”

– Tomi Koivusaari, Amorphis

”Sehän oli ihan pirteä yritys palata vanhoihin hyviin aikoihin riffien ja soundien muodossa, mutta kuten kaikki uudempi Metallica, lopputulos jää tylsäksi miun mielestä. Ei tee mieli laittaa uudestaan soimaan.”

– Pekka Olkkonen, Stam1na

”Aika tyhjäksi jätti. Mitään fiiliksiä se ei herättänyt. Riffit oli osastoa ’korvasta sisään ja toisesta ulos’. Jos tuo oli levyn parasta antia, niin minun puolestani levy saa jäädä kaupan hyllylle.”

– Anton Kabanen, Beast in Black