Steve Hackett pitää Genesiksen klassikkolevyn singlebiisiä vitsinä – ”Se oli kuin Benny Hill -jakso musiikin muodossa”

Kitaristin mielestä The Lamb Lies Down On Broadwayn nimikappale olisi ollut parempi valinta ensimmäiseksi singleksi.
1.3.2024 12:03

Progejätti Genesis julkaisi The Lamb Lies Down On Broadway -tuplalevyn marraskuussa 1974. Laulaja Peter Gabrielin viimeiseksi Genesis-levyksi jääneeltä knseptialbumilta julkaistiin ensimmäisenä singlenä kappale Counting Out Time, joka ei kuitenkaan lähtenyt toivottuun lentoon eikä onnistunut kipuamaan listoille. Tuoreessa Vulturen haastattelussa ex-Genesis-kitaristi Steve Hackett sanoo, ettei singlen floppaaminen tullut ainakaan hänelle yllätyksenä, koska hän piti biisiä itsekin vitsinä.

”Kappale kertoi ensimmäisestä seksikokemuksesta – miten asiat tehdään oppikirjamaisesti, ikään kuin sellaiseen touhuun olisi jotain ohjekirjaa. Mielestäni se oli hyvin yksipuolinen kappale. Minusta avauskappale The Lamb Lies Down On Broadway olisi ollut parempi singlevalinta, koska siinä oli syvyyttä. Se oli aikuismaisempi”, Hackett tuumaa.

Counting Out Time oli pelkkä vitsi. Se oli kuin Benny Hill -jakso musiikin muodossa. Se ei pärjännyt singlenä, mikä ei yllättänyt ketään – vähiten minua. En uskonut, että siitä voisi tulla hitti. Siinä ei ollut samaa syvyyttä kuin Stairway to Heavenissa tai missään The Whon Tommy-levyn kappaleissa. Se oli hyvin keskenkasvuinen tai keskenkasvuisille tarkoitettu kappale ja sellaiselle on hankala löytää yleisöä, koska nuoret eivät ymmärrä sellaista ja aikuiset joko tajuavat vitsin tai eivät.”

Levyn toisena singlenä julkaistiin herkkä Carpet Crawlers ja tästä valinnasta on Hackettkin tyytyväinen.

”Se on kappale, joka saa aikuiset miehet kyynelehtimään vessassa. Siinä on jotain, mikä puhuttelee ihmisiä, mutta se ei ole mitään ilmiselvää. Mietin itsekin, mitä ihmiset siinä näkevät.”

Lisää luettavaa