Steve Harris kertoo syyn sille, miksi Iron Maiden keikkailee niin ahkerasti – ja sehän on omiaan kouraisemaan fanien sydämiä

11.3.2023 11:53

Vanhat rock- ja hevistarbat alkavat olla siinä iässä, että menojalkaa on väkisinkin alettava pikkuhiljaa himmailemaan. Ozzy jätti vastikään kiertuelavat taakseen, Kiss on luvannut soittaa viimeiset keikkansa joulukuussa ja Slayer pani pillit pussiin jo muutama vuosi sitten. Yksi edelleen maailmaa kiertävistä veteraanibädneistä on Iron Maiden, jonka jäsenistön tossu tuntuu nousevan edelleen suorastaan hämmästyttävän korkealle. Uudessa haastattelussaan basisti Steve Harris kuitenkin sanoo, että loppusuora häämöttää heilläkin.

”Kuka tietää? Haluamme tällä hetkellä rundata niin paljon kuin vain voimme”, sunnuntaina 67 vuotta täyttävä Harris sanoo Classic Rockille. ”Mutta vaikka eläköityisimmekin osittain [liveareenoilta], voisimme tehdä edelleen levyjä. Saa nähdä.”

”Ajattelin aina, että olisi mukavaa tehdä 15 albumia, ja olemme ylittäneet sen rajapyykin”, Harris jatkaa. ”Tästä mennään vain alaspäin, eikö vain? Jokainen meistä nauttii hommasta edelleen – ehkäpä jopa enemmän kuin koskaan – ehkäpä koska tiedämme että olemme lähestymässä päätepysäkkiä. Yritämme olla ajattelematta sitä liikaa, mutta niin kauan kuin kaikki nauttivat tekemisestä, aiomme jatkaa niin kauan kuin vain kykenemme.”

”Se saa minut ajattelemaan: ’Mene ja tee kun vielä pystyt.’ Ihmiset kyselevät kuinka edelleen teen sitä mitä teen. Totuus on, että en edes ajattele sitä. Tulee aika jolloin en enää pysty siihen. En halua edes käsitellä koko asiaa.”

Lisää luettavaa