Stinako lumoutui Paavoharjun melodioista – Ennakkokuuntelussa Ikkunat näkevät -versiointi

Stina Koistinen versioi Paavoharjun kiehtovan kappaleen vuodelta 2011.
19.4.2023 07:50

Viime vuonna Ghostina-albumin julkaissut Stinako, eli Color Dolor -yhtyeestäkin tuttu Stina Koistinen versioi Paavoharju-yhtyeen vuonna 2011 julkaisemaa Ikkunat näkevät -kappaletta. Versio ilmestyy 21. huhtikuuta tuplasinglenä yhdessä Toukokuu-nimisen, Stinakon itse kirjoittaman kappaleen kanssa. Tuplasingle soi nyt ennakkoon Soundissa. Kuuntele kappaleet yläpuolelta.

– Kuulin Ikkunat näkevät -kappaleen ensimmäisen kerran vuosia sitten, ja siitä lähtien se on kummitellut mielessäni. Paavoharjun alkuperäinen versio tulee aina olemaan paras, ja tavoitteemme on kunnioittaa sitä omalla versiollamme. Rakastan kappaleen lumoavien melodioiden laulamista, Stinako kertoo tiedotteessa.

Stina Koistisen ja Joonas Saikkosen tuottamalla kappaleella soittavat Aili Järvelä (viulu), Mila Laine (sello) ja Tapio Viitasaari (syntetisaattorit).

Singlen toinen kappale Toukokuu kertoo puolestaan eteenpäin siirtymisestä ja hyvästien sanomisesta, vaikka rakkaus toiseen on vielä tallella.

– Minusta nämä kaksi laulua ovat kuin sisaruksia harmonioidensa ja sävyjensä puolesta. Se oli vahinko, sillä kirjoitin Toukokuun paljon ennen kuin päätin kysyä Paavoharjulta hyväksyntää mestariteoksensa versiointiin, Stinako kertoo.

Stinakon tulevat keikat:
21.4.2023  Malmitalo, Helsinki19.8.2023  Helsingin juhlaviikot / Helsinki Festival

Stinako (kuva: Heli Blåfield)

Muistin virkistämiseksi Paavoharjun alkuperäinen Ikkunat näkevät:

Lisää luettavaa