Sting kritisoi ”pelkurimaisia” ja ”surullisia” johtajia pakolaiskriisin huonosta hoitamisesta

Muusikon mukaan muut maat saisivat ottaa oppia Kreikasta.
25.6.2018 11:38

Muusikko Sting toimi yhtenä puhujana lauantaina 23. kesäkuuta Amnestyn järjestämässä tapahtumassa Ateenassa. Puheessaan Sting, oikealta nimeltään Gordon Sumner, kritisoi sitä, etteivät eri maiden johtajat ole pystyneet ratkaisemaan ja hillitsemään viime vuosien aikana paisunutta pakolaiskriisiä. Lisäksi hän kiitteli Kreikan tapaa hoitaa pakolaisia omien talousvaikeuksiensakin keskellä ja toivoi muiden maiden ottavan tästä oppia.

”Luojan kiitos Kreikasta, joka näyttää muille mallia. Sillä aikaa kun muut rakentavat muureja, te näytätte, miten pakolaisia tulee kohdella. Kun muualla lapset erotetaan äideistään ja laitetaan häkkeihin, te toimitte empaattisesti, anteliaasti ja järjellisesti”, Sting kommentoi viitaten samalla hiljattain kohua herättäneeseen USA:n siirtolaispolitiikan nollatoleranssiin, jota muusikko kutsui ”brutaaliksi” ja ”barbaariseksi”.

”Meidän niin sanotuilla johtajillamme – joka on surullinen joukko puoliksi ihmisiä, puoliksi pelkureita – heillä ei ole olemassa ratkaisuja. Jälleen kerran Kreikka on näyttänyt meille, miten olla sivistynyt.”

Lisää luettavaa