Stryper-keulakuvan aborttikommentit nostattivat sellaisen kohun, että osa faneista julisti hylkäävänsä bändin – ”En kadu mitään”

5.12.2021 14:36

Kristillistä metallia jo vuodesta 1983 veivanneen Stryperin keulakuva Michael Sweet nostatti hiljattain äläkän jaettuaan videopätkän, jolla protestoivat naiset söivät aborttipillereiksi väitettyjä pillereitä korkeimman oikeuden rakennuksen edessä. Shout Your Abortion -järjestön johtaja Amelia Bonow paljasti myöhemmin, etteivät naiset olleet raskaana.

Järjestön pyrkimyksenä on kumota Mississippissä säädetty laki, jonka mukaan yli 15-viikkoisia sikiöitä ei saa enää abortoida.

”Kun naiset syövät videolla häpeilemättä ja ylpeinä ’aborttipillereitä’ hymyt kasvoillaan, eikö kyseessä ole kokonaan uusi pahuuden taso?”, Sweet kirjoitti videon yhteyteen. ”Toisinaan tunnen että olen ainut joka tuntee näin. Kuinka ja miksi tämä on hyväksyttävää maailmassamme? Olemmeko todella jo näin menetettyjä? Juhlistamme syntymättömän kuolemaa!”

Miehen päivitys keräsi runsaasti kritiikkiä, ja jotkut Sweetin ja bändinsä tukijoista ilmoittivat päättävänsä fanituksensa siihen paikkaan. Sweet vastasi kohuun julkaisemalla uuden päivityksen, jossa muusikko ilmoitti ettei kadu mitään.

”Julkaisin eilen videon, jolla kolme naista otti ’aborttipillereitä’ ja siitäkös tulvaportit aukenivat”, Sweet kirjoitti. ”Kuten niiden pitäisikin. Aihe on niin tärkeä kuin nyt ylipäätään on mahdollista.”

”Ensinnäkin, olen pro life -liikkeen kannalla. Jos ette jo tienneet sitä, minulla ei todellakaan riitä sanoja asian selittämiseen”, Sweet jatkaa. ”Toisekseen, vaikka minulla on ongelmani pro-choice-liikkeen kanssa – vihani kumpusi kolmen pillerit ottaneen naisen ilosta ja hymyilevistä kasvoista. Menemättä yksityiskohtiin, tunnen naisia jotka ovat tehneet abortin ja se oli heidän elämiensä traumaattisin kokemus. On sitä edelleen. Siihen ei liittynyt iloa eikä hymyjä. Vain tuskaa. Se on ongelmani tuon iljettävän videon kanssa. He ottivat pillereitä (olivatpa ne sitten oikeita tai eivät) hymyssä suin, ikään kuin se olisi juhlan paikka ja hauska juttu. Pienet lapset katsoivat ja imivät näkemänsä itseensä. Kaikilla tulisi olla ongelma tuon esityksen kanssa. Tiedän, että aihe herättää eriäviä mielipiteitä, mutta tapa, jolla asia esitettiin tulisi häiritä kaikkia. Mautonta ja luokatonta.”

”En kadu lainkaan päivitystäni, enkä muuttaisi siitä mitään. Saatan menettää joitain seuraajia, mutta se on ihan okei. Kyse ei ole minun vaan Kristuksen seuraamisesta”, Sweet päättää.

Lisää luettavaa