Sub Pop julkaisee Circlen singlen

25.11.2008 23:47

Legendaarinen seattlelainen indie-yhtiö Sub Pop julkaisee porilaisen Circlen seiskatuumaisen vinyylisinglen. Siinäpä syy ottaa yhteys Circlen Jussi Lehtisaloon.

Asiat ovat edenneet ilmeisen nopeasti, sillä Sub Popin perustaja Jonathan Poneman (mies Nirvanan taustalta) kertoi lokakuun lopulla Tampereen Musiikki & Media -tapahtuman jälkeen, ettei ollut kovinkaan tyytyväinen kokemiinsa suomalaisbändeihin, mutta olisi halunnut nähdä Circlen…

– Saimme viestin Sub Popilta pari viikkoa sitten ja he kysyivät, että kiinnostaisiko julkaista 7" heidän single-klubinsa kautta. Olen elänyt innokkaana musiikin harrastajana 80-90-luvun taitteen, joten ei tullut mieleenkään kieltäytyä moisesta kunniasta. Kuulin myös että osa toimiston väestä oli nähnyt Circlen soittavan Seattlessa vuosi sitten ja he olivat pitäneet keikasta, Lehtisalo sanoo.

– Ilahduimme, kun kerrankin löytyi levy-yhtiö, joka elää samanlaisessa aika- ja deadlinekäsityksessä kuin orkesterimme; saimme nimittäin kuusi päivää aikaa hoitaa hommat. No, soitimme tarvittavat puhelut ja varasimme vuorokaudeksi studion, jossa värkkäsimme 3 biisiä, joista kaksi tulee singlelle.

Millainen "sopimus" teillä on?

– Circlellä on sopivan suullinen ja elinikäinen sopimus Ektro Recordsin kanssa, mutta joviaalina levy-yhtiönä Ektro salli meidän hairahtua ainakin yhden singlen verran toisaalle.

Onko suunnitteilla myös kiertueita USA:han?

– Ei ole ainakaan toistaiseksi. Olemme hortoilleet maailmalla ihan riittävästi, joten keskitymme todennäköisesti uusiin äänityksiin lähiaikoina.

www.circlefinland.com
 

Lisää luettavaa