Suicidal Tendenciesin Mike Muir ei ole koskaan äänestänyt eikä äänestä – ja nyt hän kertoo, miksi

Suicidal Tendencies oli huhtikuun lopussa toimittajien tentattavana pressitilaisuudessa Brasilian Sao Paulossa, ja puhe kääntyi – kuten yhdysvaltalaisten muusikoiden kohdalla on nykyään tapana käydä – politiikkaan ja Donald Trumpiin. Laulaja Mike Muir innostuikin kertomaan pitkät pätkät siitä, miksi hänen mielestään politiikka on rikki.

Kuten Youtubessa julkaistusta videosta voi kuunnella, Muir mainitsee, ettei ole koskaan äänestänyt vaaleissa eikä aio ihan heti tapojansa muuttaa. Hän ei usko poliitikkojen hyväntahtoisuuteen.

”Sitten, kun politiikasta tulee positiivista [negatiivisuuden sijaan], kun joku kuuntelee ennemmin kuin vain puhuu ja joku oikeasti välittää ihmisistä enemmän kuin vallasta, silloin minä äänestän. Mutta toistaiseksi en ole koskaan äänestnyt eikä ole ketään, ketä haluaisin äänestää”, Muir sanoi.

Muir näyttää kyllästyneen pahanpäiväisesti liberaalien ja konservatiivien väliseen alati kiihtyvään sanasotaan siitä, mihin suuntaan maailmaa pitäisi viedä. Hän nimeää kotimaansa lisäksi Ranskan esimerkiksi siitä, miten asiat muuttuvat huonompaan suuntaan.

”Ihmiset alkavat tuntea olonsa toivottomiksi. Ja silloin maailmalla menee todella huonosti, kun ihmiset menettävät toivonsa”, Muir sanoi.

”Politiikka ei ole koskaan ratkaisu. Poliitikot eivät välitä paskaakaan teistä, he välittävät vain vallasta. Ja nimenomaan vallan säilyttämisestä ennemmin kuin asioiden muuttamisesta.”

Muirilla oli lisäksi ihan varteenotettavia ajatuksia siitä, mitä demokraattien ja liberaalien kannattaisi muistaa kamppailussaan Trumpin hallintoa vastaan: älä muutu siksi, mitä vastaan taistelet.

”Eräs ystäväni toimii demokraattien kaupunginvaltuutettuna Los Angelesissa. Sanoin hänelle yksi päivä, että tiedätkös mitä? Teidän puolellanne alkaa näkyä ihan samalla tavalla vihaa lietsovia ihmisiä kuin Trump. Jos vihaat jotakin, yritä olla sitä parempi, mieluummin jokin positiivinen voima. Nyt kuulostatte samalta kuin Trump, mutta vain asteikon toisessa päässä.”

Muirin saarnaa pääsee kuulemaan Suomessa perjantaina 30. kesäkuuta Tuska Open Airissa. Siellä jätetään tosin kenties politiikka vähemmälle.