”Suomalainen koti voi olla naiselle vaarallinen paikka” – Tuula Amberla antaa uudella singlellään äänen niille, jotka eivät uskalla puhua

https://www.youtube.com/watch?v=Ybnws3p4w4U

Liikkuvat Lapset -yhtyeestä tuttu Amberla käsittelee vaiettua aihetta.

Viime maaliskuussa 14 vuoden julkaisutauon jälkeen Anna äiti puhaltaa -kappaleellaan paluun tehnyt, Liikkuvat Lapset -yhtyeestä sekä Lulu-hitistään parhaiten tunnettu Tuula Amberla on tänään julkaissut uuden singlen Poljen pimeään. Kappale käsittelee vaiettua ja kipeää aihetta.

”Seisot tienhaarassa, jossa outo ja uusi elämä vetää sinua puoleensa. Se tuntuu kiehtovalta, mutta viime hetkellä jarrutat, ja valitsetkin vanhan ja ennalta arvattavan. Palaat suhteeseen, jossa sinun on paha olla ja joka on sinulle jopa hengenvaarallinen”, Amberla avaa.

”Liian usein nainen joutuu kohtaamaan väkivaltaa parisuhteessa. Naiset pitävät kulisseja yllä, kestävät alistamista ja mitätöintiä. He salaavat jopa lapsiltaan ja itseltään totuuden ja pakenevat arjen taakse. Suomalainen koti voi olla naiselle vaarallinen paikka. Olen tämän laulun myötä tarinankertoja – kerron niiden naisten tarinan, jotka eivät uskalla puhua ja vaikenevat.”

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Tero-Petri Suovanen, joka kertoo biisin saaneen Amberlan laulamana uusia merkityksiä.

”Itselleni biisi nimittäin tarkoittaa konkreettisesti sitä, että kannattaa ottaa omia pelkojaan sarvista kiinni. Koen, että laulu kertoo vanhojen traumojen kohtaamisesta ja siitä, että niistä voi päästä eroon rohkeudella ja sanomalla suoraan tuntemuksensa”, lauluntekijä toteaa.