Tuula Amberla tulee taas – Lulu-ikivihreän esittäjä ottaa kantaa kaikkia nuoria vanhempia askarruttavaan aiheeseen

Jussi Virkkumaa

Kaikkien karaokebaarien kestohitistä Lulusta ja Liikkuvat lapset -yhtyeestä tunnettu Tuula Amberla julkaisee pitkästä aikaa uutta musiikkia. Amberlan uunituore Anna äiti puhaltaa -single on Amberlan ensimmäinen soolokappale 14 vuoteen.

Tero-Petri Suovasen sanoittamassa ja säveltämässä kappaleessa liikutaan vahvojen teemojen äärellä. ”Laulun äiti on taikuri, joka yrittää puhaltaa kaiken tuskan pois lapsiltaan. Pieni tyttö jätetään pois joukosta – suljetaan ulkopuolelle, jätetään kaveriporukasta ilman selvää syytä. Äidin taiat toimivat vielä pienille, mutta miten lohduttaa isoa lasta?” ” Amberla kirjoittaa tiedotteessa

Amberla haluaa painottaa rauhanomaista kasvuympäristöä niin lapsille kuin aikuisillekin. ”Me eletään tätä yhtä, ainutkertaista ihmisen elämää. Siihen sisältyy hienoja hetkiä ja paljon kauniita asioita. Jos osaamme, ehdimme puhaltaa ystävyyden ja suvaitsevaisuuden taikavoimaa ympärillemme. Sellaisessa puhalluksessa on helpompi kasvaa isoksi ja aikuiseksi”, viesti kuuluu. Kuuntele kappale alempaa.