Suomalaishengenkin vaatineesta palokatastrofista kovat syytteet – varastoon perustetun klubin isäntää uhkaa 39 vuoden vankeustuomio

6.6.2017 08:25

Kalifornian Oaklandissa tapahtui viime joulukuussa hirvittävä tulipalo-onnettomuus, jossa 36 ihmistä menehtyi varastohalliin rakennetun teknoklubin roihahdettua liekkeihin. Tapaus huomioitiin laajasti myös Suomen tiedotusvälineissä, koska kuolleiden joukossa oli yksi suomalainen.

Nyt Consequence of Sound kertoo tapauksen tutkinnan edenneen viimein siihen pisteeseen, että syytteitä voidaan nostaa. Varastoklubin kahta isäntää syytetään 36 taposta, ja kovimmillaan kaksikko saattaa joutua 39 vuodeksi vankilaan.

Ghost Ship -nimellä tunnetulla klubilla ei ollut tarvittavia lupia, ja juhlapaikkana toimineen varastohallin järjestelyt olivat puutteelliset. Sokkelomaisesta rakennuksesta oli vaikea poistua väenpaljoudessa, savuhälyttimiä tai sprinklereitä ei ollut ja rakennuksen söhkötyöt oli tehty miten sattuu.

Alamedan piirisyyttäjä Nancy O’Malley sanoi lehdistötilaisuudessa klubin järjestäjien tehneen ”tieten tahtoen” rakennuksesta ”ansan”. Toisen klubi-isännän asianajajat puolestaan pitävät syytteitä väärinä ja arvelevat, että heidän asiakkaastaan halutaan tehdä onnettomuuden syntipukki.

Lisää luettavaa