Suomen livemusiikkikenttä sai oman etujärjestön – LiveFIN ry pyrkii kehittämään alaa ja nostamaan uuden vaihteen silmään

Jäsenistössä on mukana festivaaleja, kulttuuritaloja, rock-klubeja ja keikkajärjestäjiä.
20.2.2018 11:45

Uusi populaarimusiikkitapahtumia ja kotimaisen livemusiikin kenttää edustava järjestö LiveFIN ry kokosi viime viikolla Seinäjoen MARS-tapahtumassa ensimmäisen hallituksensa, jota Soundin saamassa tiedotteessa kuvaillaan monipuoliseksi ja ärhäkäksi. Uuden yhdistyksen tehtävänä on viedä eteenpäin elävää musiikkia, joka edustaa Music Finlandin tutkimuksen mukaan jo noin 60 prosenttia Suomen musiikkialan kokonaistaloudesta. LiveFIN edustaa monenkokoisia toimijoita ympäri Suomen yhdistyksistä kansainvälisiin yrityksiin ja sen jäsenistössä on mukana festivaaleja, kulttuuritaloja, rock-klubeja ja keikkajärjestäjiä.

”Me tehdään työtä monella tasolla, mutta kirkkaimpana ajatuksena on, että kaikki mitä tehdään hyödyttää toimijoita konkreettisesti, on kyseessä sitten koulutus, lakiasioiden valmistelu tai rahoitushankkeenkäynnistely. Toivon että ollaan helposti lähestyttävä taho”, hallituksen tuore puheenjohtaja, Lahden Sibeliustalon ja KOKO Lahden Samppa Rinne kuvailee.

LiveFIN ry:n ensimmäiseen hallitukseen kuuluvat Rinteen lisäksi varapuheenjohtaja Jonna Paananen (Lutakko), festivaalien edustajat Piia Lääveri (Ruisrock) ja Eeka Mäkynen (Tuska Festival), klubeja ja venueita edustavat Panu Hattunen (Kerubi, Ilosaarirock) sekä Mika Nikula (Espoon Kulttuurikeskus), keikkajärjestäjien edustajat Iina Maula (Fullsteam Agency) ja Janne Joutsenniemi (Live Nation) sekä kaikilla sektoreilla toimiva Reeta Pankka (Bar Loose, Lepakkomies, LPRHC).

”Ensimmäisenä askeleena on tärkeä muodostaa alan kotimainen verkosto, joka peittää koko Suomen Ahvenanmaalta Ivaloon. Erityisesti kiinnostaa, että tietoisuus LiveFIN ry:n olemassaolosta leviää alan toimijoiden keskuudessa ja saadaan kasvatettua jäsenmäärää. Ollaan jo tehokkaasti mukana alan kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa, joista saadaan lisää paukkuja vaikuttaa valtakunnallisesti ja  alueellisesti. Keskustelu ulospäin on alkanut aktiivisesti – toiminnanjohtaja Salla Vallius tekee siinä upeeta duunia!” Rinne toteaa ja kiteyttää alkutavoitteen vielä seuraavasti:

”Vakiinnutetaan toiminta ja pidetään vähän myös hauskaa!”

Lisää luettavaa