Suomen musiikkikenttä vetoaa Yleen ja kaupallisiin radiokanaviin – ”Painottakaa kotimaisen musiikin esittämistä toistaiseksi”

Esa Hiltula / Alamy / AOP

Suomen Musiikintekijät, Suomen Säveltäjät, Suomen Musiikkikustantajat, Muusikkojen Liitto, Music Finland ja Indieco vetoavat yhdessätuumin Yleen ja kaupallisiin radiokanaviin kotimaisen musiikin kuuluvuuden puolesta.

”Me esittävät taiteilijat, musiikintekijät, säveltäjät, sanoittajat, sovittajat ja musiikkialan yhtiöt vetoamme teihin, Ylen ja kaupallisten radiokanavien ohjelmasisällöistä päättäviin: Painottakaa kotimaisen musiikin esittämistä toistaiseksi”, adressit.com-sivustolle perustetussa vetoomuksessa kirjoitetaan.

”Koronaviruksen aiheuttaman inhimillisen kriisin myötä musiikkialalta on vedetty matto alta – elävään musiikkiin perustuva ansainta on peruutettu. Tulot katosivat, mutta elinkustannusmenot jatkavat juoksuaan.”

Adressin lopussa selvennetään, että kotimaisella musiikilla tarkoitetaan kotimaisten esittäjien esittämää kotimaisten tekijöiden säveltämää ja sanoittamaa musiikkia. ”Esityskieli ei ole ratkaisevaa”, aloittajat tarkentavat. ”Vanhemman, alkuperältään ulkomaisen musiikin suhteen pyydämme, että käyttäisitte kotimaisten esittäjien tallenteita.”

Kirjoitushetkellä adressi on kerännyt jo reilut 1 300 allekirjoitusta. Oman nimesi tärkeän asian puolesta voit käydä rustaamassa täällä.