Suomi mainittu! Kerrang listasi parhaita levyjä kymmenen vuoden takaa, sinivalkoisia säveliä mukana

Laitetaanpa tulille taas hyvän mielen uutinen, kun sellainen kerran nk. kopsahti lapaan eikä tätä lajia näy nykyään mediassa ainakaan liikaa kaiken maailman tautihässäköiden keskellä. Maineikas Kerrang!-lehti nimittäin keksi listata tunnetun universumin parhaat levyt, mitä vuonna 2010 on julkaistu, ja siellähän on Suomikin edustettuna. HIMin Screamworks: Love in Theory and Practice löytyy top 50 -listan sijalta 42. Hyvä!

”Kun laulaja Ville Valo pääsi päihdeklinikalta, suomalaiset rakkausmetallistit palasivat kuvioihin helposti lähestyttävällä, aurinkoisella levyllä, joka oli kuin vastakohta huomattavasti synkemmälle edeltäjälleen Venus Doomille”, lehti muotoilee. ”Koska suurin osa levyn sanoituksista käsittelee tarkemmin määrittelemätöntä rakkaussuhteen toista osapuolta, Heartkillerin, Scared to Deathin ja Katherine Wheelin kaltaisissa kappaleissa on autenttisuutta ja johdonmukaisuutta, vaikka levy ei kovin rajusti rockaakaan.”

Soundin arviossa Screamworks sai aikanaan kolme tähteä viidestä. ”Screamworks on näennäisesti helppo, siisti ja auvoinen kokemus. Silti kappaleiden ytimessä piileksii kuohuttaviakin tunteita, jotka Valo käärii sävellyksillään pinnaltaan kauniiksi paketeiksi. Siten kaikki näyttäytyy ulospäin sievältä, mutta todellisuudessa naamioiden takaa löytyy repiviä tunteita”, kirjoitti Marko Säynekoski arviossaan numerossa 2/2010. Lue arvio täältä.