Suomi-metallin suurnimistä koostuvan Hallatar-yhtyeen musiikki kumpuaa pimeydestä – Esikoisalbumi julkaistaan syksyllä

Hallatar

Svart Records tiedottaa julkaisevansa syksyllä Hallatar-yhtyeen debyyttialbumin. Yhtyeen kokoonpanossa vaikuttavat Juha Raivio (Swallow The Sun, Trees Of Eternity), Tomi Joutsen (Amorphis) ja Gas Lipstick (ex-HIM).

No Stars Upon The Bridge -albumin musiikki on lähtöisin Raivion sävelkynästä ja se on kunnianosoitus hänen edesmenneelle elämänkumppanilleen, Trees Of Eternity -yhtyeessä laulaneelle Aleah Starbridgelle.

– Aleahin kuoltua viime huhtikuussa aloin kerätä hänen kirjoituksiaan, lyriikoita ja runoja. Kun kuukausi oli kulunut elämäni synkimmästä päivästä, minun oli tartuttava kitaraan ja luotava jotain, koska muuten olisin tuhoutunut itse täysin. Pimeydestä syntyikin jotain ja kirjoitin levyllisen musiikkia viikossa. Päätin taltioida kappaleet sellaisenaan ja pyysin mukaan kahta hyvää ystävääni – ja erinomaista muusikkoa. Olen heille ikuisesti kiitollinen, että he suostuivat kulkemaan kanssani tämän tien, vaikka syntyprosessi olikin varsin raskas, Raivio kertoo.

Mika Karppinen alias Gas Lipstick kertoo suostuneensa mukaan välittömästi, vaikkei ollut kuullut nuottiakaan levylle tulevasta musiikista.

– Minun ei tarvinnut. Juha on vuosia ollut yksi suosikkisäveltäjistäni ja tiesin, että tämä tulee olemaan syvällinen ja henkilökohtainen tarina, jonka henkiin herättämisessä halusin ehdottomasti auttaa, Karppinen sanoo.

Myös Tomi Joutsen halusi muistaa Amorphisin viimeisimmällä albumillakin laulanutta Aleahia ja suostui Karppisen tavoin mukaan ilman kahta kysymystäkään.

– Kun sinulta viedään kaikki, ainoastaan musiikki jää jäljelle. Suru riisuu ja alentaa meidät – ja tältä se kuulostaa, Joutsen toteaa.

Tarkempia tietoja kuten julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin.